Sarayönü Adliyesinin kapanmaması için,

Sarayönü Adliyesinin kapanmaması için, AK Parti İlçe Teşkilatı çalışmalara başladı


KONYA (A.A) - Sarayönü AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Adliyesinin kapanması konusunda açıklamalarda bulundu.
     Solak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarayönü Adliyesinin son 5 yıllık dosya sayısı ortalamasının bin 200 ile bin 500 arasında değiştiğini belirtti.
     Tepkilerini ortaya koyduklarını anlatan Solak, adliyenin kapanmaması hususunda gerekli çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
     Solak, işe ilk olarak, muhtarlar, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından adliyenin kapanmaması konusunda imzalı taleplerini aldıklarını dile getirdi.
     Hafta içerisinde ilçe yönetiminde oluşturdukları komisyonla birlikte, AK Parti İl Başkanı başta olmak üzere, Konya ve Ankarada çeşitli temaslarda bulunduklarını belirten Solak, şunları kaydetti:
     2011 yılında adliyemizde 848 dosya görülüyor. Bin dosyanın altında işlem gören adliyelerin kapatılması söz konusu. Sadece 2011 yılında dosya sayısı düştü diye ilçemiz vatandaşlarının mağdur edilmemesi gerektiğini, ilçemiz ve köyler arasında mesafenin uzak olduğunu, adliyenin taşınması durumunda daha çok mağduriyet olacağını ilgililere anlattık. Adliyenin durumunun ne olacağı bu hafta içerisinde netleşecek ve listeler açıklanacak.
    
     Muhabir : Ahmet Turan
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Sarayönü Adliyesinin kapanmaması için, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER