Sarıgölde üzümler örtülerin altına alındı

Sarıgölde üzümler örtülerin altına alındı


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ovasında dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık üzümün yetiştirildiği bağlar, iklim koşullarından olumsuz etkilenmemesi için örtüldü.
     Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy, Sarıgöl Ovasında 80 bin dekarlık alanda Sultaniye üzüm üretimi yapıldığını, üreticilerin yılın bu döneminde üzümleri sıcak, çiğ, dolu, toz, toprak ve soğuktan korumak amacıyla örtme yöntemini seçtiklerini kaydetti.
     Toy, ilçede geçen yıl üzümlerin yüzde 70ten fazlasının bu yöntemle üreticiler tarafından koruma altına alındığını ifade ederek, Geçen yıl örtülü alanlarda bekletilen üzümlerin umulan fiyatı etmemesi, kuru üzüm fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu yıl, tahmini olarak 40 bin dekarlık alan örtüye alınacak dedi.
     Toy, üzüm bağlarının üzerlerinde kullanılan beyaz naylon kanaviçe rulolarının uzunluğunun 350 metre olduğunu da belirterek, 2012 yılında 40 bin dekarlık örtü altına alınacağı düşünülürse Sarıgöl Ovasında 14 milyon metre uzunluğunda beyaz naylon kanaviçe kullanılacak demektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan/ Senem Yazıcı
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Sarıgölde üzümler örtülerin altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER