Sarıkamışta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans

Sarıkamışta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans verildi


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesinde,Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış İlçe Müftülüğünce "Hz. Peygamber(SAV)ve İnsanlık Onuru" konulu konferans düzenlendi.
     Konferansa katılan davetliler, ilçe müftülüğü personeli tarafından güllerle karşılandı. Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
     Sarıkamış Yeni Camii İmam Hatibi Cihan Şehrinin Kuran-ı Kerim tilaveti sunmasının ardından, Sarıkamış İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman bir konuşma yaptı.
     Uzunharman, Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerinin 1442. yıl dönümünü idrak etmiş bulunduklarını belirterek, "Bu yılki kutlu doğum programımızın ana teması "Hz. Peygamber (SAV) ve İnsanlık Onurudur. Efendimiz, insanın hangi topluma veya hangi ırka mensup olursa olsun bir başkasını küçümseyemeyeceğini, insanın ve onun sahip olduklarının kutsal olduklarını ilan etmiş,haklı bir sebep olmadıkça onun sahip olduklarına dokunulmayacağını açıklamıştır" diye konuştu.
     Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Erende, "Hz. Peygamber (SAV) ve İnsanlık Onuru" konulu konferansta, Hz. Peygamber dönemindeki insanlık onurunun önemine değinerek, "Peygamber efendimiz kalpler üzerinden yeni bir toplum inşa etmiştir. Yani kırmadan, dökmeden kalpler üzerinden yeni bir zihniyet, yeni bir insanlık inşa etti. Bunların hepsi zihniyette devrimdir. Peygamberimiz hepiniz ademdensiniz adem ise topraktandır. Arapın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. İslamiyet cahiliye adetlerini kökünden silip atmıştır. Müslüman olduklarında Kureyşli bir efendiyle Habeşli bir köle arasında hiçbir fark yoktur diye buyurmuştur" dedi.
     Kaymakam Ermiş, Prof. Dr. Şadi Erene günün anısına plaket takdim etti. Program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.
     Konferansa, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan, Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftüsü Mehmet Genç, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Sarıkamışta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER