Sarıkamışta sertifika töreni

Sarıkamışta sertifika töreni


KARS (A.A) - Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sarıkamış ilçesinde görev yapan aile hekimlerine "Bebek Dostu Aile Hekimi" sertifikası verildi.
     Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan, İnönü Aile Sağlığı Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, son 10 yıl içerisinde büyük çalışmalara imza attıklarını belirterek, özellikle 3 yıldır devam eden "Aile Hekimliği" projesiyle aile ve çocuk sağlığı açısından büyük gelişmeler kaydedildiğini söyledi.
     Aile hekimlerine, "Bebek Dostu Aile Hekimi" projesi kapsamında bebek sağlığı, anne sütünün önemi, emzirme teknikleriyle ilgili eğitim verildiğini ifade eden Kan, "Önceden bebeklerin mamayla beslenmesi daha revaçta, anne sütü ikinci plandaydı. Ancak bunun yanlış olduğu ülke genelinde bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda ilk altı ay anne sütünün bebeğe ne kadar faydalı olduğu kanıtlanmıştır" dedi.
     Bebek üzerindeki gerek bağışıklık sistemi gerek koruyucu sistem üzerindeki etkileri gerekse ileride kronik hastalıklara yakalanma ihtimalini asgariye indirmek üzere yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirten Kan, şunları kaydetti:
     "Burada esas amacımız anne sütünün önemi doğru bir şekilde anlatılması. Bölge olarak nüfusun yoğunluğunun kırsalda yaşandığı bir yerdeyiz. Kırsal nüfus olunca sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel düşüklülüğü beraberinde getiriyor. Tabii bu çalışmalar arzu ettiğimiz düzeyde değildir. Kırsal kesimde coğrafi şartlardan dolayı bu çalışmalar kolay olmuyor. Hekimlerimiz, sağlık personelimiz, kırsaldaki bu hizmetleri mobil hizmet olarak yürütüyorlar."
     Törende, ilçede görev yapan 11 aile hekimine, "Bebek Dostu Aile Hekimi" sertifikası verildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER