Sarıkamış Şehitleri Beykozda anıldı

Sarıkamış Şehitleri Beykozda anıldı


İSTANBUL (A.A) - Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90 bin asker, Beykozda anıldı.
     Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sarıkamış Harekatının 98. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.
     Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezindeki programa, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından belgesel gösteriminin yapıldığı programda, Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül yönetmenliğinde Sarıkamış ile ilgili 6 dilde ağıt ve türküler seslendirildi.
     Programda konuşan Belediye Başkanı Çelikbilek, donarak şehit olan 90 bin askeri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını belirterek, Çocuklarımız ve gençlerimiz de Çanakkale Zaferini, Kurtuluş Savaşını ve Sarıkamış Harekatını asla unutmamalı. Bu tür etkinlikleri her yıl bu amaçla gerçekleştiriyoruz. 90 bin şehidimiz arasında Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Arnavutlar yer alıyordu. Hepsi de ortak bir amaç, ortak bir dava için harekata katıldı dedi.
     Türk Sanat Musikisi bestekarlarından Amir Ateşin onur konuğu olarak katıldığı programda, Sarıkamış Şehitleri için ilahiler ve Kuran-ı Kerim okundu.
     Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programın sonunda katılımcılara, Sarıkamışta görev yapan 3. Ordu askerlerin hatırasına içinde tandır ekmeği ve buğday bulunan asker çıkını hediye edildi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sarıkamış Şehitleri Beykozda anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER