Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -Bilgi yarışmasına katılan öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenlenecek


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrenciler için Çanakkale gezisi tertip edilecek.
     Şarkışla Kaymakamlığı tarafından Atatürk İlkokulu/Ortaokulunda düzenlenen yarışmaya, 16 okuldan öğrenciler katıldı. Yarışmada, Milli Egemenlik İlkokulu/Ortaokulu birinci, Anafartalar Ortaokulu ikinci, Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü ve Şehit Tuncer Çeliker Yatılı Bölge Ortaokulu dördüncü oldu.
     Kaymakam Davut Gül, yarışmanın sonunda yaptığı konuşmada, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Gül, "Bu yarışmada kaybeden yok, derecenin de önemi yok çünkü sizler bizim için gönlümüzde birincisiniz" dedi.
     Gül, yarışmaya katılan tüm öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenleneceğini belirtti.
     Dereceye giren öğrencilerin plaket ve hediyelerini Kaymakam Gül, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Gökçek verdi. Yarışmayı, çok sayıda öğrenci ve veli izledi.
    
     -Kaymakam Gül, muhtarların sorunlarını dinledi-
    
     Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, muhtarların sorunlarını dinledi.
     Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nihat Dumlu, İlçe Özel İdare Müdürü Yavuz Şükrü Yılmaz da katıldı.
     Kaymakam Gül, muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıda, Sivas Valiliği İl Planlama Uzmanı Murat Birinci, Sosyal Destek Programı hakkında bilgi verdi.
    
     -Kuran-ı Kerim öğrenen öğrencilere kol saati hediye edildi-
    
     Şarkışla Anadolu Lisesinde Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen 76 öğrenciye, kol saati hediye edildi.
     Seçmeli Kuran-ı Kerim dersi alan 76 öğrenci, Kuran okumayı öğrendi. Öğrenciler, Kuran-ı Kerimi hatmetti. Hatimlerin duası, Cemel beldesindeki piknik alanında İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz tarafından yapıldı.
     Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Sipahi, Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilere sponsorlar aracılığıyla temin ettikleri kol saatlerini hediye etmek istediklerini belirterek, "Dünyalık mükafatları bizden, ahiretlik mükafat da Allahtan" dedi.
     Sipahi, öğrencilere teşekkür etti.
     Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ise daha önce seçmeli ders olmadığı için öğrencilerin yaz tatillerinde katıldıkları kurslarla Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiklerini söyledi.
     Seçmeli ders sayesinde her öğrencinin Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini belirten Gül, öğrencilerin hediyelerini takdim etti. Gül, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Hatim duasının yapıldığı programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç da katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER