Denetimler arttı, hız limiti düştü

Denetimler arttı, hız limiti düştü -Ordu Emniyet Müdürü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Toprak: -"Yeni uygulamalardan sonra şehir içindeki hız limitlerinde sürücülerin daha özen gösterdikleri gözlemlenmektedir" (Fotoğraflı


ORDU (A.A) - Ordu Emniyet Müdürü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak, "Yeni uygulamalardan sonra şehir içindeki hız limitlerinde sürücülerin daha özen gösterdikleri gözlemlenmektedir" dedi.
     Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Orduda başta radar denetimleri olmak üzere trafikte bir çok denetimin aralıksız devam ettiğini belirtti.
     Denetimlerin artmasıyla sürücülerin trafik kurallarına daha özen gösterdiğini ifade eden Toprak, şunları kaydetti:
     "30 Mayıs 2012 günü yapılan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu toplantısı sonrasında yürürlüğe giren Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı gereğince 2015 ve 2020 yıllarında uygulanacak eylem ve denetim planları yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmaların hedefi 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir. Ülke genelinde 2013 ocak ve şubat aylarında hız ve hıza bağlı olarak ihlal edilen trafik kazaları sonucu meydana gelen trafik kazalarının toplam trafik kazaları içindeki payının yüzde 47.6 olduğu tespit edilmiştir. Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan trafik kural ihlallerinin seyyar radar ikaz levhalarının ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde azaldığı ancak diğer güzergahlarda başta hız olmak üzere kural ihlallerinden kaynaklanan trafik kazalarının meydana geldiği anlaşılmaktadır."
    
     -"İki ayda 270 bin lira para cezası yazıldı"-
    
     Trafik ekiplerinin sürekli denetimde olduğunu da anlatan Toprak, şöyle devam etti:
     "Bu nedenle sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak ve tüm kara yolu güzergahlarında başta hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla radarlı hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulanmasına son verilmiştir. İlimizde radarlı hız denetimleri hem şehir içi hem de şehir dışı ekiplerince gündüz ve gece olmak üzere 10 saat yapılmaktadır. Bu çalışmaların yüzde 80i seyir halinde radar, yüzde 20i ise çevirme ekipli sabit radar şeklinde uygulanmaktadır. Mart ve nisan aylarında sabit radar uygulaması sonucu 222 sürücü, seyyar radar uygulaması sonucu ise 907 sürücüye toplamda ise bin 209 sürücüye hız ihlalinden dolayı işlem yapılmıştır. Bunların sonucunda ise toplamda yaklaşık 270 bin lira para cezası kesilmiştir."
    
     -"Denetimler arttı, hız limiti düştü"-
    
     Öte yandan denetimlerin artmasıyla özellikle hız limitlerinin düştüğünün gözlemlendiğini vurgulayan Toprak, Yeni uygulamalardan sonra şehir içindeki hız limitlerinde sürücülerin daha özen gösterdikleri gözlemlenmektedir. Kazalardaki yaralanmaları en aza indirmek için hız kontrolünün yanı sıra emniyet kemeri kontrolüne de ağırlık verilmiştir" dedi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Denetimler arttı, hız limiti düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER