Saruhanlıda kaldırımlar engelliler için düzenleniyor

Saruhanlıda kaldırımlar engelliler için düzenleniyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde, kaldırımlar yapılan yeniden düzenleme çalışmasıyla görme ve bedensel engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor.
     Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçede yaşayan hafif düzeyde zihinsel engelli Feyzi Yılmazı (22), Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın ile birlikte makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti.
     Engelli gencin sorun ve isteklerini dinleyen Yaralı, Türkiyede engelli varlığının geç fark edildiğini ve onların geçmişten beri talep ettikleri temel ihtiyaçlarının bile daha yeni yerine getirilmeye çalışıldığına işaret etti.
     Yaralı, engelli vatandaşlarının ihtiyaçlarını göz önüne alarak yeni düzenlemeleri, projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını ve bu kapsamda ilçedeki kaldırımların tamamının yeniden düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti:
     İlçedeki kaldırımlarımızın tamamını yenileyeceğiz. Kaldırımlar tekerlekli sandalye veya akülü araba kullanan bedensel engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde yeniden inşa ediliyor. Ayrıca görme özürlü vatandaşlarımız için kaldırımlara görme engelli takip taşları yerleştireceğiz. Saruhanlı, engelliler için engelsiz bir ilçe olacak.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlıda kaldırımlar engelliler için düzenleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER