SASKİ Genel Müdürü Keleş:

SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Yatırımları gerçekleştirirken Sakaryanın geleceğini planlayarak projeler hazırlıyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yatırımları gerçekleştirirken Sakaryanın geleceğini planlayarak projeler hazırladıklarını söyledi.
     Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Keleş, içme suyunu sağlıklı şekilde vatandaşlara ulaştırmak için büyük yatırımlar yaptıklarını bildirdi.
     Keleş, arıtılan suyu kesintisiz ve sağlıklı şekilde şehrin tüm noktalarına ulaştırabilmek için yeni isale hatları döşediklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Çelik isale hattıyla Sapanca Gölünden alınan suyu şehre kesintisiz şekilde ulaştıracağız. Yenikent, Kaynarca, Arifiye-Çaybaşı, Yeşilyurt gibi içme suyu isale hatlarıyla da arıtma tesislerinde arıtılan birinci sınıf içme suyunu şehrimizin tüm noktalarına ulaştıracağız. Bu hatlarımızı bittikçe devreye alarak, kayıp-kaçak oranlarını büyük ölçüde düşürecek ve vatandaşlarımıza bol su sağlamış olacağız.
     Akçay Barajıyla Sapanca Gölüne alternatif oluşturduğumuz gibi, suyu bu barajdan cazibeyle taşıyacağımız için önemli ölçüde enerji tasarrufu da sağlamış olacağız. Bu baraj kar suları, Akçay ve İkramiye derelerinden beslenecek.
     HES Projesinin devam ettiğini anlatan Keleş, Sakarya Nehri kenarında rekreasyon projesi gerçekleştirerek, vatandaşlara yeni yaşam alanları kazandırmış olacaklarını ifade etti.
     İnci de belediyenin yatırımlarıyla Sakaryanın kısa sürede önemli gelişmeler katettiğini ve modern görünüme kavuştuğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SASKİ Genel Müdürü Keleş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER