SAÜya Ar

SAÜya Ar-Ge Proje Pazarına En Çok Katkı Sağlayan Üniversite ödülü -SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: -Üniversitemiz yaptığı çalışmaların meyvesini alıyor -Geleceğe hazırladığımız gençlere bugün dünyanın en ileri, en iyi üniversi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ar-Ge Proje Pazarına En Çok Katkı Sağlayan Üniversite ödülüne ilişkin, Üniversitemiz yaptığı çalışmaların meyvesini alıyor dedi.
     Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada üniversite olarak son yıllarda eğitim-öğretimin yanında araştırma, sivil toplumun sorunlarının çözümüne yönelik fikirler geliştirme ve proje konularından doktora eğitimine kadar herkese destek verdiklerini söyledi.
     Eğitim programlarını da Türkiyenin geleceğini dünyaya açık nesiller yetiştirmeye yönelik olarak sürekli güncellediklerini dile getiren Elmas, bunların içine girişimcilik, proje, yaratıcılık, inovasyon, seçimli ve zorunlu dersler eklediklerini ifade etti.
     Aldıkları ödülün yapacakları çalışmalarda kendilerini daha da motive edeceğini anlatan Elmas, Üniversitemiz yaptığı çalışmaların meyvesini alıyor. Üniversite olarak öğrencilerimizin önünü açıyoruz, onları daha da motive ve desteklemeye çalışıyoruz. Geleceğe hazırladığımız gençlere bugün dünyanın en ileri, en iyi üniversitelerinde hangi eğitim modelleri, anlayışları ve sistemleri varsa bunları aktarıyoruz. Bunu yaptıkça da sonuçlar kendiliğinden geliyor diye konuştu.
    
     -Mantalitenin değişmesiyle Türkiye, 2023 vizyonuna uygun gençler yetiştirecek-
    
     Elmas, bilgi çağında eğitim-öğretim için bir şeyler üretmenin ve sonuç almaya yönelik çalışmalar yapmanın önem kazandığını bildirdi.
     Öğrenciler mükemmel şeyler tasarlayarak, düşünerek ve yaparak kendini geliştirir diyen Elmas, Türkiyenin gelecek vizyonuna en önemli katkıda bulunması gerekenler üniversitelerdir. Üniversitedeki eğitimin, öğretimin, anlayışın ve mantalitenin değişmesiyle Türkiye, 2023 vizyonuna uygun gençler yetiştirecek ki bunlara ulaşalım. Yoksa kendi kendine bunlar olmaz. Üniversiteler bu görevi yapmaya çalışırsa bunlara ulaşırız diye düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Üniversitenin kapasite ve koşullarını en iyi şekilde değerlendirerek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Elmas, diğer üniversitelerin de çok başarılı çalışmalarının olduğunu kaydetti.
     Elmas, iddialı projelerinin de olduğuna vurgu yaparak, Bunlar birkaç yıl içinde üniversitemizi öne çıkaracak projeler diye düşünüyorum. Bizlerden beklenen de bu. Dünyanın en iyisi olalım. En iyi rektör, en iyi dekan olalım, en iyi araştırma görevlisi olalım, en iyi profesör olalım, en iyi öğrenci olalım. Bunlara mani hiçbir şey de yok artık. Biz her şeyin en iyisini yaparız ifadelerini kulandı.
     Sakarya Üniversitesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftasında Ar-Ge Proje Pazarına En Çok Katkı Sağlayan Üniversite ödülünü almıştı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER