Sazlı sözlü kitap tanıtımı

Sazlı sözlü kitap tanıtımı -Tarihi Kırkpınar Marşının yazarı Sansı, son kitabının tanıtımını, kemanıyla mini konser vererek yaptı


EDİRNE (A.A) - Tarihi Kırkpınar Marşının yazarı emekli müzik öğretmeni ve köşe yazarı Beyazıt Sansı, son kitabını, kemanıyla mini konser vererek tanıttı.
     Sansı, kitabının tanıtımı dolayısıyla düzenlediği toplantıda, Edirnenin taşının toprağının kendisi için sevda olduğunu ve son kitabına bu yüzden "Edirne Sevdam" adını verdiğini söyledi.
     Edirneye dair yazdığı şiir ve marş notalarının, fotoğraflarının yer aldığı son kitabını çıkarmak için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kentin diğer protokol üyelerinden büyük destek gördüğünü ifade eden Sansı, "Edirne bir sevdadır ve bu sevdamı notalara, güftelere, bestelere dökerek anlatıyorum. Hem Edirneli hem müzisyen olunca kitap tanıtımı böyle olur, şimdi notalar konuşsun" dedi.
     Toplantıda, eski Selimiye Camisi imamlarından Nadi Ersoyun, Sansının "Selimiye" adlı şiirini okumasının ardından davul ve zurnalı konser başladı. Sansı da kemanını alarak diğer müzisyenlere eşlik etti.
     Ud, keman, davul ve zurnadan oluşan müzik ekibi, Sansının "Kırpınar Marşı" ve "Canım Edirnem" bestelerini seslendirdi.
    
     Muhabir: Salih Baran - Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Sazlı sözlü kitap tanıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER