SBS sonuçları açıklandı

SBS sonuçları açıklandı -Bilecikte bir öğrenci, 500 tam puan aldı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte yaşayan ve Seviye Belirleme Sınavına (SBS) katılan Ahmet Furkan Özan, 500 tam puan aldı.
     Bilecik Anafen Dersanesi Müdürü Fırat Mercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulundan mezun olan Ahmet Furkan Özanın, 8inci sınıflara yönelik SBSde tüm soruları doğru cevaplayarak, 500 tam puan aldığını bildirdi.
     Mercan, bu öğrencinin yerleştirme puanına göre Bilecik birincisi de olduğunu belirterek, Öğrencilerimizden Osmangazi İlköğretim okulu öğrencisi Hande Çubukçu, yerleştirme puanında Bilecik genelinde ikinci oldu. Bilecik merkezde orta öğretim yerleştirme puanına göre ilk 4 öğrenci, dershanemizin öğrencisidir. Ayrıca 450-500 puan arasında 40, 400-450 puan arasında ise 48 öğrencimiz bulunuyor dedi.
     Özan da başarısını düzenli çalışma, ailesi ve öğretmenlerinin yardımına borçlu olduğunu ifade etti.
     Tek yumurta ikizleri Mert ve Berk Şahan kardeşler ise SBSde Bilecik 3üncüsü ve 4üncüsü olduklarını bildirerek, sınavda aynı puanı aldıklarını, aynı okulları tercih edeceklerini dile getirdi.
     Bu arada, Bilecik Final Dergisi Dershanesi Yönetim Temsilcisi Sinan Akın, öğrencilerinden Bilge Demirelin 100 sorunun 99unu doğru cevaplayarak 495,319 puan aldığı, 20 öğrencinin Anadolu öğretmen liseleri, 30 öğrencinin Anadolu liselerini kazanabilecek puanları almayı başardığını duyurdu.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber SBS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER