SBS sonuçları açıklandı

SBS sonuçları açıklandı -Burdur Milli Eğitim Müdürü Çetin: -Burdur SBSde başarılı bir il. Son üç yılda il ortalaması olarak Türkiye, birinciliği, ikinciliği ve dördüncülüğü dereceleri bulunuyor


BURDUR (A.A) - Burdur Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Burdur Seviye Belirleme Sınavında (SBS) başarılı bir il. Son üç yılda il ortalaması olarak Türkiye, birinciliği, ikinciliği, ve dördüncülüğü dereceleri bulunuyor dedi.
     Çetin, AA muhabirinin yaptığı açıklamada, Burdurda bu yıl 3 bin 317 öğrencinin SBSye katıldığını bildirdi. Bu yılki SBSde ilk üçe giren öğrencileri olmadığını ifade eden Çetin, ancak il olarak çok iyi dereceleri olduğunu söyledi.
     Burdurun eğitimde marka bir olduğunu ve son yıllarda da bunu kanıtladığını vurgulayan Çetin, Burdur SBSde başarılı bir il. Son üç yılda il ortalaması olarak Türkiye, birinciliği, ikinciliği, ve dördüncülüğü dereceleri bulunuyor dedi.
     Çetin, 2009da yapılan SBSde il ortalaması olarak birinci olduklarını, 2010 yılında dördüncülüğü, 2011 yılında ise ikinciliği elde ettiklerini hatırlattı. Bu yıl il ortalaması olarak SBSde iyi derece beklediklerini dile getiren Çetin, Burdurdaki başarının ekip işi olduğunu kaydetti.
    
     -Burdurun eğitimdeki başarısının sırrı-
    
     İsmail Çetin, bu yıl yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında 6 puan türünün üçünde birinci ve ikinci, Türkiye ortalamasında ise birinci olduklarını dile getirdi. Burdurun eğitimdeki başarısının altında büyük bir ekip çalışması olduğunu vurulayan Çetin, şöyle konuştu:
     Eğitimdeki bu ekipler, velilerden, öğretmenlerden, il ve ilçe yöneticilerinden, sivil toplum kuruluşlarından, okul yaptıran hayırseverlerden oluşmaktadır. Bir başarı varsa o ildeki validen, öğrenci velisine kadar, hatta ildeki eğitim yatırımına katkı veren siyasilere kadar herkesin bu işte bir payı vardır. Elbette asli unsur öğrencinin kendisidir.
     Öğrenci sayısı bakımından da avantajlı olduklarını kaydeden Çetin, Burdurda sınıf başına düşen öğrenci sayısı çok iyi. Türkiye genelinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 30 iken Burdurda bu sayı 20nin altında kalmaktadır. Bu yüzden öğretmenler öğrencilerle birebir ilgilenme noktasında avantajlı durumdalar dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber SBS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER