Seferihisarda kültürler buluşması

Seferihisarda kültürler buluşması -Seferihisarlılar Buluşması adıyla düzenlenecek etkinlikte, ilçedeki yöre dernekleri birer gece düzenleyerek barış mesajı verecek -Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: Farklı kültürler


İZMİR (A.A) - Seferihisar Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Seferihisarlılar Buluşması, ilçede yaşayan farklı kültürlerin buluşmasına sahne olacak.
     Seferihisarda 1-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğin tanıtımı, ilçedeki yöre derneklerinin temsilcilerinin de katılımıyla Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı.
     Soyer, düzenledikleri bu etkinlikle Türkiyenin çeşitli bölgelerinden gelerek Seferihisara yerleşen farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarını amaçladıklarını ifade etti.
     Barış temasıyla düzenlenecek kültürler buluşmasında, farklılıklardan yola çıkarak benzerlikleri bulmayı, bir arada yaşamanın zenginliğini keşfetme ve toplumsal barışa katkı koymayı hedeflediklerini dile getiren Soyer, şunları kaydetti:
     Türkiyenin barışa ihtiyacı var. Bu nedenle etkinliği 1 Eylül Dünya Barış Gününde başlatıyoruz. Şu sıralarda Türkiyede en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Seferihisardan Türkiyeye bunun gerçekleşebileceği mesajını vermek istiyoruz. Farklılıklar zenginliklerimizdir. Seferihisarda yaşayan hemşehrilerimizin söylemleri de aynıdır. Etkinlikte, hamsi ile karnımızı doyurup mırra içeceğiz.
     Seferihisar Kapalı PazarYerinde gerçekleştirilecek etkinliklere, Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Karadenizliler, Tokatlılar, Yozgatlılar dernekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliğinin katılım göstereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Seferihisarda kültürler buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER