Şehit korucuların adı, Şehitler Çeşmesine verildi

Şehit korucuların adı, Şehitler Çeşmesine verildi -Bitliste şehit düşen 4 geçici köy korucusunun adı şehit düştükleri mevkide yaptırılan çeşmeye verildi -Vali Yurdakul: -Şehit korucular çok yüksek, çok ulvi bir ideal için en


BİTLİS (A.A) - Bitliste şehit düşen 4 geçici köy korucusunun adı, şehit düştükleri mevkide yaptırılan çeşmeye verildi.
     Merkeze bağlı Ortakapı köyü yakınlarında terör örgütü mensuplarınca 21 Haziranda yapılan yol kesme eylemi ile 19 Ekimde düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucuları Hüsamettin Kandemir, Mehmetcan Yeşildağ, İzettin Bal ve Mehmet Şerif Aysal unutulmadı.
     Şehit düştükleri mevkide yaptırılan ve dört korucunun adı verilen Şehitler Çeşmesinin açılışı için tören düzenlendi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı tören alınanda, yüksek tepelere Türk Bayrağı asıldı.
     Vali Veysel Yurdakul, burada yaptığı konuşmada, şehit düşen korucuların hatırasını yaşatmak, onların ebedi hatıraları üzerinden kalanlara mesaj vermek, toplumsal beraberlik ve bütünlüğü dünyaya göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
     Şehit korucular çok yüksek, çok ulvi bir ideal için en değerli varlıkları olan hayatlarını ortaya koydu diyen Yurdakul, şehitlerin geride kalanlara sizler de bu vatanın bölünmez bütünlüğü için diri olun, bir olun ve bu ay yıldızlı, al bayrağa asla leke sürdürmeyin mesajı verdiğini ifade etti.
     Yurdakul, çeşmeyi, yoldan geçenlerin şehitlerin ruhlarına Fatiha okuması ve onları her vesileyle anması için yaptırdıklarına değinerek, Bu yoldan geçen, bu bölgede yaşayan arkadaşlarımız bilecek ki bu şehit düşen arkadaşlarımız gökteki yıldızlar gibi, bu ülke var oldukça, insanlık var oldukça, isimleriyle bu çeşmenin üzerinde parlayacaklar dedi.
     Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ve dua edilmesinin ardından Vali Yurdakul ile İl Müftüsü Ümran Kılıç ve İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, çeşmenin açılışını yaptı.
     Açılışın ardından katılımcılar çeşmeden su içip, dua etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şehit korucuların adı, Şehitler Çeşmesine verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER