Şehit polisin kardeşinden 1 Mayıs için

Şehit polisin kardeşinden 1 Mayıs için sağduyu çağrısı -1970 yılında Sultanahmet meydanındaki işçi eyleminde çıkan olaylarda şehit olan polis memuru Yusuf Kahramanın kardeşi Mahmut Kahraman, 1 Mayıs işçi bayramını Taksim meydanında


MANİSA (A.A) - Sultanahmet meydanında 1970 yılında yaşanan ve Türkiyedeki büyük işçi eylemlerin biri olarak kabul edilen olaylarda vurularak şehit olan polis memuru Yusuf Kahramanın kardeşi Mahmut Kahraman, 1 Mayıs işçi bayramını Taksim meydanında kutlamakta ısrarlı olan sendikalara sağduyu çağrısında bulundu.
     Manisanın Saruhanlı ilçesine bağlı Kepenekli köyünde yaşayan emekli polis memuru Mahmut Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün gerilimden uzak, bayram havasında kutlanması gerektiğini belirtti.
     Yusuf Kahramanın 1970 yılında çıkan olaylarda şehit düştüğünü hatırlatan Kahraman şöyle konuştu:
     "Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar bunu Taksim meydanında kutlamak istiyor. Ancak ben bu olaylarda şehit olan bir polisin kardeşi, emekli bir polis memuru olarak bunu olumlu karşılamıyorum. 1 Mayısın Taksimde kutlanmasını sakıncalı görüyorum. Çünkü orası bir inşaat alanı, toplumsal bir olayda o bölgenin muhafazası ve hakimiyeti zorlaşacaktır. 1 Mayıs kutlamalarının devletin göstermiş olduğu alanlarda kutlanması daha uygun olur. Devlet, vatandaşı yanlış yönlendirmez, mutlaka bazı sakıncaları vardır ki bundan dolayı Taksime izin verilmemiştir."
     1 Mayısın hep olaylarla anıldığını, bayram gibi kutlanması gerektiğini dile getiren Kahraman, "Kardeşin kardeşe zarar vermediği, vatandaşların birbirinin canına ve malına kast etmediği bir bayram olsun. Çatışmaya hiç gerek yok, bayram gibi kutlanmalı" diye konuştu.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Şehit polisin kardeşinden 1 Mayıs için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER