Şehit ve Gazi yakınları iftarda buluştu

Şehit ve Gazi yakınları iftarda buluştu -TDV ve Antalya İl Müftülüğü tarafından 500 kişiye iftar yemeği verildi


ANTALYA (A.A) - Türk Diyanet Vakfı (TDV) ile Antalya İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere yaklaşık 500 kişiye iftar verildi.
     Rixos Downtown Otelde düzenlenen iftara, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya, TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehit ve gazi yakınları, öteki ilgililer ve çok sayıda davetli katıldı.
     Programda Muratpaşa Camisi müezzini Tahir Çetinin yönetimindeki grup, ilahi dinletisi sundu. Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca da iftar yemeğinin ardından yemek duası yaptı.
     Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, burada yaptığı konuşmada, Burdur ve Muğladan da çok sayıda misafirin iftara katıldığını belirterek, bu birlikteliğin ve paylaşımın sağlanmasında çok kişinin emeği olduğunu söyledi.
     İftarın Kadıahmetoğullarının maddi sponsorluğunda düzenlendiğini kaydeden Çelik, Ramazan ayının bin 433 yıldan beri kainatı aydınlattığını, bu ayın iftarlarıyla, sahurlarıyla, birçok güzelliğiyle geldiğini belirtti.
     İnsani ve İslami değerlerin bu ayda daha da ön plana çıktığını anlatan Çelik, Ramazan ayı bereketiyle, mağfiretiyle, birliktelik ruhuyla gelir. Giderken de bize bayram hediye ederek gider. Birlikteliğimizi en güzel şekilde yaşadığımız Kuran ve birlik ayı dediğimiz güzel bir Ramazan ayını Antalyada yaşıyoruz diye konuştu.
     TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin de vakfın yurt içi ve yurt dışındaki hizmetleri hakkında bilgi vererek, vakfın kuruluşundan bu yana çok güzel hizmetlere imza attığını ifade etti.
     TDVnın 966 şubeden oluştuğunu, en güzel hizmetlerinden birinin de İslam Ansiklopedisi çıkarması olduğunu ifade eden Bilgin, vakfın aynı zamanda bugüne kadar 200 bin öğrenciye yardım eli uzattığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şehit ve Gazi yakınları iftarda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER