Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Yıldız:

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Yıldız: -Satranç sporu özellikle çocuk yaştaki sporcuların zihin gelişimi adına çok önemli bir aktivite


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız, satranç sporunun özellikle çocuk yaştaki sporcuların zihin gelişimi adına çok önemli bir aktivite olduğunu belirtti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Şehitkamil Belediyesporun 2012-2013 sezonunda Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep Çocuk Satranç Liginde mücadele edeceği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız, kulüp bünyesinde tüm branşlarda faaliyet gösteren sporcuları yan branş olarak satranç sporuyla ilgilenmelerini sıklıkla tavsiye ettiğini vurguladı.
     Spor kulübünün 2013 sezonunda, TSF Gaziantep Çocuk Liginde ve yetişkin sporcuların yarışacağı Kulüpler Arası Satranç Liginde mücadele edeceklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:
     Satranç Sporu özellikle çocuk yaşta ki sporcularımızın zihin gelişimi adına çok önemli bir aktivitedir. Spor kulübümüz 2013 sezonunda TSF Gaziantep Çocuk Liginde ve yetişkin sporcuların yarışacağı Kulüpler Arası Satranç Liginde mücadele edecek. Ben forma rengi ne olursa olsun çocuklarımızın ve gençlerimizin strateji geliştirme, plan yapma ve buna benzer yetilerini geliştiren satranç branşına gönül vermiş, antrenör ve hakemlerimizi değerli sporcu kardeşlerimizi kutluyorum.
     Yeşil-siyahlı kulübün satranç antrenörü Veysel Çankaya da kulüp bünyesinde ilk defa TSF Gaziantep Çocuk Satranç Ligine katıldıklarını aktardı.
     Takımın tamamının Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezindeki Spor Okulunda eğitim gören sporculardan oluştuğunu ifade eden Çankaya, ligde ilk yılları olmalarına rağmen 7 tur sonunda ilk iki takım arasına girerek, Gaziantepi Türkiye Şampiyonasında temsil etmek istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER