Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Afyonkarahisardaki törenin ardından, gözyaşları arasında toprağa verildi -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, şehidin cenaze törenine katıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Afyonkarahisarda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
     Şehit Üsteğmen Çiftçinin cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına uçakla getirildikten sonra, cenaze aracına konularak ailesinin yaşadığı Harb-İş Konutlarına ardından da cenaze töreninin düzenleneceği İmaret Camisine götürüldü.
     Şehidin eşi Ayşe, 5 yaşındaki kızı Zeynep, annesi Hanım ve babası Mehmet Çiftçi, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Aile, güçlükle sakinleştirildi.
     Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner,Eğridir Komando Okulu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Uğur Saraç, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çok sayıda vatandaş katıldı.
     Baba Çiftçi, başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu ve Tuğgeneral Kurtulmazın boynuna sarılarak, Oğlum vatanı için şehit düştü diyerek gözyaşı döktü.
     Bir vatandaş, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Önere Neden bu işin bir sonunu getirmiyorsunuz- Üzerine gidin, bitirin bu işi dedi. Vatandaşı iknaya çalışan Öner, gereken çalışmayı yürüttüklerini söyledi.
     İkindi namazının ardından cenaze namazı için saf tutan DP Genel Başkanı Uysal, fenalaşarak düşüp şehidin tabutuna başını çarptı ve yere yığıldı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptıkları Uysal, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.
     Saf tutan baba Çiftçi de, fenalık geçirince Bakan Eroğlu ve çevresindekilerin desteğiyle ayakta durabildi. Koltuk sedyeye oturtularak sakinleştirici iğne vurulan şehit babasını, Eroğlu ve MHP Milletvekili Yılmaz teselli etmeye çalıştı. Baba Çiftçi cenaze namazının ardından hastaneye götürüldü.
     Kılınan namazının ardından şehidin cenazesi, top arabası üzerine konularak bir süre taşındı.
     Kalabalık, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Mecliste PKK istemiyoruz sloganları attı.
     Şehit Üsteğmen Çiftçinin cenazesi daha sonra Kocatepe Asri Mezarlığına götürülerek, Hava Şehitliğine defnedildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER