Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürkün cenazesi, Eskişehirde toprağa verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Afyonkarahisarda mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürkün (30) cenazesi, Eskişehirde toprağa verildi.
     Öztürkün naaşı, sabah saatlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Eskişehir Garnizon Komutanlığına, oradan da Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokaktaki baba ocağına getirildi.
     Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağında şehit Öztürk için helallik istendi. Daha sonra Şehit onbaşı Öztürkün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisine getirildi.
     Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze törenine şehidin babası Nejdet Öztürk, annesi Halise ve ablası Esra Kapar ile eniştesi Mustafa Kapar, Vali Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.
     Öte yandan şehit Öztürkün ailesinin törene siyah elbiseler giyerek katıldığı gözlendi.
     İl Müftüsü Niyazi Ersoyun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Törenin ardından şehit Öztürkün cenazesi, Kanlıpınar Şehitliğinde toprağa verildi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER