Şehitlerin kardeşlerine dershane desteği

Şehitlerin kardeşlerine dershane desteği -Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir Şehit Aileleri Derneğinin işbirliğinde açılan dershanede, 29 şehitin kardeşine üniversite imhihanına hazırlıyor


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir Şehit Aileleri Derneğinin işbirliğinde üniversitede açılan dershanede, 29 şehit kardeşi sınavlara hazırlanıyor.
     Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 154 asker şehidi, 88 de gazi olduğunu söyledi.
     Devletin, şehit annesine, babasına ve şehidin çocuklarına her türlü katkıyı yaptığını ve eğitim desteği verdiğini belirten Sarıca, ancak şehit kardeşlerine bir katkının olmadığını savundu.
     Mağdur olan şehit kardeşlerinin özellikle eğitimden geri kalmamaları için çeşitli arayışlara girdiklerini ifade eden Sarıca, özel dershanelerde indirimli eğitim almaları için teklif götürdüğünü, ancak bir sonuç elde edemediğini vurguladı.
     Sarıca, daha sonra Ahi Evran Üniversitesi yönetimi ile irtibata geçtiğini belirterek, bu konuda olumlu cevap aldıklarını ve Merkez Yerleşkede bir dershanenin açılmasının kararlaştırıldığını anlattı.
     Üniversitenin ücretsiz olarak açtığı dershanede, cumartesi ve pazar günleri 29 şehit kardeşinin üniversiteye hazırlık eğitimini aldığını dile getiren Sarıca, yaptığı araştırmada bu uygulamanın Türkiyede ilk olduğunu belirterek, üniversite yönetimine teşekkür etti.
     Sarıca, Şehitlerin çocuklarına devlet her türlü eğitim desteğini sağlıyor. Ama, şehit kardeşlerine herhangi bir katkı yok. Dershane, servis ücreti olarak yok. Bunu biz nasıl aşarız dedik. Dershanelere gittim ben. Teklif götürdüm. Şehit kardeşlerine indirimli yapın dedik, ama kabul ettiremedik. Ama, üniversitemiz ücretsiz dershane açtı şehit kardeşlerine. Bu Türkiyede bir ilktir bize göre. Bunun Türkiye geneline yaygınlaştırılmasını istiyorum. Çünkü, şehit kardeşleri Türkiye genelinde mağdur durumda dedi.
    
     -Şehit kardeşlerine ücretsiz İngilizce kursu -
    
     Şehit kardeşlerine başka bir kurum tarafından ücretsiz İngilizce kursu da verilmeye başlandığını ifade eden Sarıca, Uluslararası Diller Kurumu Kırşehir Şubesi, 29 şehit kardeşine sadece 110 lira dosya masrafı karşılığında ücretsiz İngilizce kursu verdiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Şehitlerin kardeşlerine dershane desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER