Selam Anadolu Hareketi Lideri İlhaner:

Selam Anadolu Hareketi Lideri İlhaner: -2013 yılını Anadolu Türkiye Barışı Yılı olarak ilan ediyoruz. Biz etnik özerkliğe de etnik federalizme de karşıyız


KOCAELİ (A.A) - Selam Anadolu Hareketi Lideri Galip İlhaner, 2013 yılını Anadolu Türkiye Barışı yılı olarak ilan ediyoruz. Biz etnik özerkliğe de etnik federalizme de karşıyız dedi.
     Eskiçarşı Mahallesindeki Çeşme Önü Meydanında grup üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan İlhaner, 13 Mayısta Taksimde miting düzenleyeceklerini belirterek, herkesi mitinge davet etti.
     Yaklaşık 30 yıldır anlamsız bir savaşın içinde olduklarını ifade eden İlhaner, şunları söyledi:
     Kendi insanımızla, kendi kardeşlerimizle, kendi halkımızla, kendi ülkemizle savaşıyoruz. Kendi kendimizle savaşmaya alışmışız ve kimse bu gidişe dur demiyor, diyemiyor. Neredeyse her gün bu ülkenin çocukları birbirini öldürüyor. Kirlenmiş, anlamsızlaşmış, insan hayatını değersizleştirmiş bu savaşı durdurmanın zamanı artık gelmiştir. Gün bugündür, gün barışı istemenin ve barış için mücadele etmenin hatta barış için bedel ödemenin günüdür. Bu gerçeklikten hiç kimse kaçma hakkına sahip değildir.
     Bugün Kürt halkı olarak önümüzde iki seçenek bulunmaktadır. Kendi kendimizle, kardeşlerimizle, ülkemizle savaşmaya devam ederek sonu belirsiz bir tarihe kadar acı çekmeye devam edeceğiz ya da kaderlerimizi birleştirerek barış içerisinde yaşamak ve Türkiyeyi dünyada barış tesis eden dünyanın lider ülkesi yapmak. Her ikisi de Kürt halkına bağlıdır.
     Şüphesiz ki Kürt halkı büyük bir çoğunluğu birlikte yaşamaktan yanadır. Fakat birlikte yaşamaktan yana olmak yetmemektedir. Birlikte yaşama taraftarlarının inisiyatif alıp bu çatışmayı bitirmesi gerekmektedir. İşte bunun için cesur çoğunluğa ihtiyaç vardır. Ancak cesur çoğunluk bu savaşın önüne geçebilir. Cesur çoğunluğun amacı, Anadolu barışının sağlanması ve Türkiyenin dünyanın lider ülkesi olması.
     2013 yılını Anadolu Türkiye Barışı Yılı olarak ilan ediyoruz. Etnik özerkliğe de, etnik federalizme de karşıyız. Bu Türk - Kürt savaşı hiçbir zaman olmamıştır, hiçbir zaman da olmayacaktır.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
     (İSA-NEC-KMK)
<< Önceki Haber Selam Anadolu Hareketi Lideri İlhaner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER