Selçuk Üniversitesinin patent başarısı

Selçuk Üniversitesinin patent başarısı


KONYA (A.A) - TÜBİTAK ve Elginkan Vakfının destekleriyle Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Üniversite Patentleri Yarışıyor yarışmasında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı öğrencisi Mehmet Okan Erdal, patent başvurusu kategorisinde Elektroeğirme Tekniğiyle Nikel ve Bor Katkılı Termoelektrik Sodyum Kobalt Oksit Nano Kompozit Üretim Yönetimi ve Üretimi başlıklı patenti ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
     SÜden yapılan yazılı açıklamada, Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerinin bir araya getirilerek üniversite patentlerinin değerlendirilmesi ve ticarileştirilecek patent ve faydalı modelleri sanayi ve yatırımcılar ile buluşturmayı amaçlayan yarışmada bu yıl Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi ana temasının işlendiği belirtildi.
     42 üniversiteden 129 patentin katıldığı yarışmada Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalında doktora yapan Mehmet Okan Erdalın, Elektroeğirme Tekniğiyle Nikel ve Bor Katkılı Termoelektrik Sodyum Kobalt Oksit Nano Kompozit Üretim Yönetimi ve Üretimi başlıklı çalışması ile patent başvurusu kategorisinde üçüncülüğe hak kazandığı ifade edilen açıklamada, SÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koyuncu ve Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslunun danışmanlığında geliştirilen çalışmanın, yüksek verimli termoelektrik malzeme üretmek ve termoelektrik enerji modüllerinin gelişmesini sağlamak amacıyla geliştirildiği bildirildi.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçuk Üniversitesinin patent başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER