Selçukluda Plaka Tanıma Sistemi hayata geçiriliyor

Selçukluda Plaka Tanıma Sistemi hayata geçiriliyor


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi ve Konya Emniyet Müdürlüğü imzaladıkları protokol çerçevesinde, Plaka Tanıma Sistemini (PTS) hayata geçiriyor.
     Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Konyada ilk kez Selçuklu Belediyesi tarafından uygulanacak proje ile şehre giriş-çıkış yapan tüm araçlar izlenecek ve kayıt edilecek.
     Sistem kurulumu tamamlandıktan sonra şehrin güvenliğinde bir yönetim aracı olarak kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne tamamıyla devredilecek. Sistem sayesinde çalıntı veya aranan araçlar anında tespit edilerek müdahale edilecek.
     Benzer uygulamalardan farklı olarak güneş ışığı enerjisi ile çalışacak olan sistem, bu özelliği ile Türkiyede ilk olacak. Test aşamasında olan ve kameraların tamamı kurulduktan sonra aktif kullanıma geçecek PTS, 1 milyon 95 bin liraya mal olacak.
     Sistemin İstanbul, Ankara, Aksaray ve Isparta-Beyşehir çevre yolu olmak üzere 4 farklı noktada 12 kameranın kurulumun tamamlandığı, diğer 3 noktadaki 8 kameranın da kurulum aşamasında olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Selçukluda Plaka Tanıma Sistemi hayata geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER