Selimiyedeki seyyar satıcılara düzenleme

Selimiyedeki seyyar satıcılara düzenleme -Selimiye Camisi çevresindeki seyyar satıcılara, tek tip kıyafet ve kimlik kartıyla ürünlerini stantlarda satma uygulaması getirilecek -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -"Selimiye çevre


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Selimiye Camisi çevresindeki seyyar satıcılara, tek tip kıyafet ve kimlik kartıyla ürünlerini stantlarda satma uygulaması getirilecek.
     Selimiye Camisi ve Külliyesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmesinin ardından artan ziyaretçi sayısına paralel cami çevresindeki seyyar satıcılar da çoğaldı.
     Seyyar satıcıların ürünü satmak için ısrarcı olmaları, ziyaretçilerde rahatsızlığa yol açtı.
     Edirnenin turizmden elde edeceği gelirin arttırılması ve ziyaretçilerin rahatsız olduğu konuların ortadan kaldırılması amacıyla Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya ve İl Müftüsü Emrullah Üzümün katılımıyla toplantı düzenlendi.
     Yaz sezonu öncesi, Selimiye Camisi civarındaki seyyar satıcıların düzene sokulmasından faytonların trafikteki seyrine kadar pek çok konu toplantıda ele alındı.
     Toplantıda, sorunların çözümüne yönelik alınan kararlar, sevk edildikleri komisyonların raporları uyarınca uygulamaya konulacak.
    
     -"Eyüp Sultan çevresindeki satıcılarınkine benzer düzenleme getirilebilir"-
    
     Edirne Valisi Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunun yaklaşmasıyla kente gelecek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerini rahatça gerçekleştirmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
     Edirneye gelen turistlerin hiçbir şekilde rahatsız edilmemesi için büyük gayret sarf edildiğini ifade eden Duruer, kentin turizmden aldığı payın yükseltilmesi için çalışıldığını belirtti.
     Edirne Belediye Başkanı Sedefçi de turizm alanında şikayetlerin başında gelen Selimiye Camisi çevresindeki seyyar satıcılara yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi.
     Sedefçi, Selimiye Camisi ve Külliyesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmesiyle dünyaya mal olduğuna işaret ederek, "Selimiye çevresindeki insanlara dilenci gibi mal satmaya çalışan seyyar satıcılara engel olacağız. Onlara kaldırım üzerinde stant yapacağız. Tek tip kıyafet ve kimlik kartıyla çağdaş kente yakışır şekilde eşyalarını satmalarına imkan vereceğiz" dedi.
     İl Emniyet Müdürü Ceylan ise Selimiye Camisi çevresindeki seyyar satıcılara, Eyüp Sultan Camisinin bulunduğu bölgedeki hediyelik eşya satıcılarınkine benzer düzenleme getirilmesiyle turistlerin rahatsız olmadan ziyaretlerini yapabileceklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Selimiyedeki seyyar satıcılara düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER