Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya

Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Mirası Listesine girişi -Birinci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Selimiye Camisi Fotoğrafları ile Selimiye Camisi Pul ve Kartpostal sergisi açıldı


EDİRNE (A.A) - Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Mirası Listesine girişinin birinci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Selimiye Camisi Fotoğrafları ile Selimiye Camisi Pul ve Kartpostal sergisi açıldı.
     Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda açılan sergide konuşan Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Selimiye Camisinin Edirne ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu söyledi.
     Türkiyenin Selimiye Camisi ile UNESCO listesinde üst sıralarda yer aldığını belirten Aslaner, Şu an elde ettiğimiz değerin farkında değiliz. Tam olarak ayaklarımız yere basmıyor. Ancak, bizler sahip olduğumuz değerin anlamını dünyaya anlatacağız. Bugünkü etkinlik ile insanımız Selimiyenin UNESCOya giriş amacını anlayacak diye konuştu.
     Selimiye Camisi Fotoğrafları sergisinin küratörü Faruk Etker de Selimiye fotoğraflarının kendisine dedesi ve babasından kaldığını ifade etti.
     Etker, 48 yıldır amatör olarak fotoğraf çektiğini, özellikle de tarihi fotoğrafların arşivini yaptığını kaydetti.
     Selimiye Camisi Pul ve Kartpostal sergisinin küratörü Edip Ağaoğlu ise Selimiye Camisi ile ilgili yayımların Osmanlı Devleti döneminde başladığını belirterek, 25 yıldır pul koleksiyonculuğuyla ilgileniyorum. Edirne Belediyesinden gelen teklif üzerine elimdeki materyalleri değerlendirdim. Sergideki en eski pul 1913 yılına ait basımdır. Pullar arşivde duracağına dünya mirası olan Edirnenin tanıtımı için kullanıldı şeklinde konuştu.
     Gün boyunca gezilebilecek serginin açılışında, Edirne Belediyesi Oda Orkestrası da bir konser verdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER