Semazenler Hintlileri mest etti

Semazenler Hintlileri mest etti -Türkiyenin tek resmi sema grubu olan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Hindistanda icra ettiği sema programları, izleyenlerden yoğun ilgi gördü -Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Belviranl


KONYA (A.A) - Rıfat Yerlikaya - Türkiyenin tek resmi sema grubu olan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun, Hindistanda icra ettiği sema programları, izleyenlerden yoğun ilgi gördü.
     Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan topluluğun tasavvuf müziği ve sema alanında ihtisaslaşmış ilk ve tek devlet topluluğu olduğuna dikkati çekti.
     Bünyesinde saz ve ses sanatçıları ile semazenlerin bulunduğu toplulukta 47 sanatçının görev aldığını ifade eden Belviranlı, yurt içi ve yurt dışında her ay onlarca program icra ettiklerini söyledi.
    
     -Cumhurbaşkanlığı Sarayında sema töreni-
    
     Belviranlı, Bosna Hersekteki programlarının ardından Hindistana gittiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hindistanda ilk gün, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Mistik Müzik Festivaline katıldık ve bir sema programı icra ettik. Yaklaşık yüzde 15i Müslüman olan ülkede Mevlanaya olan ilgi oldukça fazlaydı. Buradaki sema törenlerimize Hintliler yoğun ilgi gösterdi. Ardından özel davet üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayında da sema töreni icra ettik. Bir cumhurbaşkanlığı sarayında bu ilk sema törenimizdi. Töreni Cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey yetkililer ilgiyle izledi. Son olarak da bir üniversitede sema töreni icra ettik. Tüm bu törenlerde semazenler, Hintlileri adeta mest etti.
    
     -Grubumuzu ayakta alkışladılar
    
     Topluluğun Sanat Yönetmeni Yusuf Kaya ise bu yıl yurt içi ve yurt dışında birçok programa katıldıklarını aktardı.
     Hemen hemen her ay yurt dışı programlarının olduğunu anlatan Kaya, Almanya, Belçika ve Bosna Hersekten sonra 26 Ekimde Hindistana gittik. Büyükelçiliğimizin organizasyonuyla burada 3 program icra ettik dedi.
     Mistik müzik festivaline Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Afganistandan mistik müzik gruplarının katıldığını belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyeden de biz katıldık. Oldukça yoğun bir ilgi vardı. Hintliler, sema töreni karşısında adeta büyülendiler. Grubumuzu ayakta alkışladılar. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirdiğimiz sema törenini de ülkenin Cumhurbaşkanı ile üst düzey yetkilileri ve misafirleri izledi. Oldukça beğenmişler, sonuna kadar izledikten sonra bizi tebrik ettiler. Bu törenleri tekrar etmeyi istediklerini bize ilettiler.
    
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Semazenler Hintlileri mest etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER