Semazenler kar üstünde meşk etti

Semazenler kar üstünde meşk etti -Diyarbakırda düzenlenen Minimal Kurgu Sergisinde semazenler kar üstünde meşk etti -DÜ Güzel Sanatlar Uzmanı Altın: Amacım kültürel bir değeri, doğa ilişkili sanat anlayışı ile bütünleştir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Dicle Üniversitesince (DÜ) düzenlenen Minimal Kurgu Sergisinde semazenler kar üstünde meşk etti
     DÜ Kongre Merkezi önünde karla kaplı alanda DÜ Güzel Sanatlar Uzmanı Fatma Altın tarafından gerçekleştirilen çalışmada üniversitenin Modern Halk Dansları Topluluğundaki öğrenciler semazen olarak yer aldı.
     St. Galen Üniversitesi öğretim görevlileri Uteschmidt Diarra, Dr. Richard Kronig ve Hasan Sinemillioğlunun da izlediği sergide, karla kaplı dış mekan tuval olarak kullanıldı.
     DÜ Güzel Sanatlar Uzmanı Altın, yaptığı açıklamada, sergide üç boyutlu malzemelerden oluşan objelerin gücünden faydalanarak aynı malzeme ve biçimleri farklı kompozisyonlarla sanatseverlerin beğenisine sunduğunu söyledi.
     Altın, sergide kış mevsimini ana unsur olarak kullanmak istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Doğayla ilişkili sanat anlayışını kullanarak kar ile biçim, renk, boyut, çizgi, leke ve yüzey ilişkisini harmanlamaya çalıştım. Yüzey mantığını tuval gibi farklı malzemelerle üç boyutlu nesne durumuna dönüştürerek yapısal yaklaşımla minimal bir durumu bütünleştirmeyi hedefledim. Oluşturmaya çalıştığım bu görsel algıyı dairesel bir alan kullanarak aynı zamanda kubbe olgusunu vurgulamak istedim. Üç boyutlu nesnelerimi kaligrafinin çizgi gücünü kullanarak boyutlandırılmış nesne konumuna getirmeye çalıştım. Kullandığım uzun sütunlarda da varlık duygusuna gönderme yapmak istedim. Bu etkinlikte semazenlere yer vermemdeki amacım kültürel bir değeri, doğa ilişkili sanat anlayışı ile bütünleştirmektir. Bu kapsamda bu minimal kurgu çalışması çağdaş sanatın yönelimlerinden biri oldu.
     Semazenlerin kar üstündeki meşki, öğretim üyeleri ve öğrencilerin büyük beğenisini topladı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Semazenler kar üstünde meşk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER