Şemdinlideki çatışma

Şemdinlideki çatışma -Çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray, memleketi Kayseride toprağa verildi


KAYSERİ (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle dün çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray (24), memleketi Kayserinin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyünde toprağa verildi.
     Şehit Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray için Burhaniye köyü camisinde düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Vekili Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cenaze törenine gelenler, namazdan önce Kaplangirayın babası Cezmi, annesi Ayşe ve kardeşi Emraha taziyelerini iletti.
     Kayseri Müftü Vekili Lütfi Çetinkayanın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Kaplangirayın cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada vatandaşlar da Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı attı.
     Şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı, Vali Vekili Davut Haner ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral tarafından kardeşi Emrah Kaplangiraya teslim edildi.
     Şemdinli ilçesindeki 34. Hudut Tugayı 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığında görev yapan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray, Geniştepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Hacıbaba Lale / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Şemdinlideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER