Şemdinlideki çatışma

Şemdinlideki çatışma -Şehit Uzman Onbaşı Erol Erdinin cenazesi, Balıkesirin İvrindi ilçesinde toprağa verildi


BALIKESİR (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Erol Erdinin cenazesi, Balıkesirin İvrindi ilçesinde toprağa verildi.
     Erdinin cenazesi, Balıkesirden konvoyla şehidin Büyükyenice beldesi İstiklal Mahallesindeki baba evine getirildi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan şehidin annesi Aynur, ablaları, yakınları ve arkadaşları gözyaşı döktü. Acılı anne ve şehidin bazı arkadaşlarının ayakta durmakta zorlandıkları görüldü.
     Şehidin cenazesi, daha sonra Büyükyenice Merkez Camisinin avlusuna getirildi. Burada tabutun üzerine şehidin Kurban Bayramında nişanlanmayı planlandığı sözlüsünün gönderdiği oya işlemeli yazmalar serildi. Şehidin bazı asker arkadaşları da şapkalarını çıkarıp tabutun üzerine bıraktı.
     Cenazeye katılanlar, şehitler ölmez vatan bölünmez şeklinde slogan atarak, dev Türk bayrakları açtı. Şehidin fenalaşan ailesine sağlık ekipleri müdahale etti.
     Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Büyükyenice Mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, Balıkesir milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Şemdinlideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER