Olimpiyat şampiyonu Alptekin, belediye başkanlarını ziyaret

Olimpiyat şampiyonu Alptekin, belediye başkanlarını ziyaret etti -Aslı Çakır Alptekin: -Her zaman hayallerimin peşinden koştum ve başarıya ulaştım -Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen: -Aslının bundan sonra da Avrupa, dünya ve o


ANTALYA (A.A) - 2012 Londra Olimpiyatlarında 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Antalyada belediye başkanlarını ziyaret etti.
     Aslı Çakır Alptekin, babası Adil, annesi Hatice ve kardeşi Aytekin Çakır ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmeni makamında ziyaret etti. Evcilmen, ziyarette başarılı sporcuya 3 Cumhuriyet altını ve çiçek verdi.
     Alptekinin Londra Olimpiyatlarında Türkiyenin gururu olduğunu belirten Evcilmen, insanların yarışı izlerken televizyon karşısında soluksuz kaldığını söyledi. Aslının başarısının çok önemli olduğuna dikkati çeken Evcilmen, Aslının bundan sonra da Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda aynı ya da farklı mesafelerde altın madalya kazanacağına inanıyoruz. Olimpiyatlardaki başarısından dolayı kendisini kutluyor, başarıların devamının gelmesini diliyorum dedi.
     Aslı Çakır Alptekin de atletizme ilkokulda başladığını, ilk kulübünün ise Muratpaşa Belediyespor olduğunu kaydetti. Başarının kolay elde edilmediğini dile getiren Alptekin, Atletizmde başarı elde etmek istiyorsanız en az 10 yılınızı vermeniz gerekiyor. Ben bu 10 yılın ilk başlangıcını Muratpaşa Belediyesporda yaptım diye konuştu.
     Daha sonra üniversite eğitimi nedeniyle Antalyadan ayrıldığını, ancak kamplarını yine Antalyada gerçekleştirdiğini bildiren Alptekin, Çok çalıştım, çok zorluklar yaşadım. Bireysel spor olduğu için tırnaklarınızla kazıyarak bir yerlere gelmelisiniz. Başarı gelince sizi desteklemeye başlıyorlar. Ben hiçbir zaman pes etmedim. Her zaman hayallerimin peşinden koştum ve başarıya ulaştım diye konuştu.
     İstiklal Marşını 80 bin izleyicinin önünde büyük gururla okuduğunu belirten Alptekin, yarışmayı tekrar izlediği zaman gözlerinin dolduğunu söyledi. Olimpiyatlara 4 yıl boyunca hazırlandığı ifade eden Alptekin, önemli olanın çalışmak olduğunu, kendisinin çalışarak bu başarıyı elde ettiğini vurguladı.
     Aslı Çakır Alptekin ve ailesi, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını da makamında ziyaret etti. Akaydın, Alptekine bir adet Cumhuriyet altını, vazo ve çiçek hediye etti.
     Aslının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük gururu olduğunu dile getiren Akaydın, Antalyada bir sokağa Aslı Çakır Alptekinin isminin verileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Olimpiyat şampiyonu Alptekin, belediye başkanlarını ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER