Şemdinlideki çatışma

Şemdinlideki çatışma -Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Seyit Yalçın, Yozgatın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verildi -Özel Kuvvetler Komutanı Tüngeneral Abdullah Barutcu, elini öptüğü şehidin babasına başsağlığı diledi -Cenaze tö


YOZGAT (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Seyit Yalçın, Yozgatın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verildi.
     Cumhuriyet Meydanında ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutcu, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, askeri ve sivil erkan ile şehidin yakıları ve vatandaşlar katıldı.
     Törende şehidin annesi Şükran Yalçının, Annesi kanser hastasıydı, o ölseydi diyerek ağlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
     Şehidin nişanlısı Ayda Öztürk ise 2,5 ay önce nişanlandık, o gün görüştük. Göreve çağırdılar. Aşkım, üzerine düşen görevi yaptı. Ona yakışanı yaptı. Gurur duyuyorum dedi.
     Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutcunun, elini öperek baş sağlığı dilediği şehidin babaBayram Yalçın da Oğlum mesleğini severek yapıyordu. Vatan sağ olsun diye konuştu.
     Şehit Uzman Çavuş Seyit Yalçının görev yaparken taktığı bordo beresi, Türk bayrağına sarılı tabutun üstüne konuldu.
     Kılınan cenaze namazının ardından Seyit Yalçının cenazesi, ilçe mezarlığında şehitler için ayrılan bölüme defnedildi.
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törenden önce şehidin Kemaliye Mahallesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şemdinlideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER