Sendikalardan kısa kısa

Sendikalardan kısa kısa -TEİS Genel Başkanı Saydan: -Halk sağlığının korunmasının ancak ilaç ve eczacılık hizmetinin kesintisiz devamı ile mümkün olduğunu yetkililer asla unutmamalıdır


ANKARA (A.A) - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczacıların adeta bir Survivor Adasına düştüğünü ileri sürerek, Halk sağlığının korunmasının ancak ilaç ve eczacılık hizmetinin kesintisiz devamı ile mümkün olduğunu yetkililer asla unutmamalıdır görüşünü savundu.
     Saydan, yazılı açıklamasında, eczacıların ilaç fiyatlarındaki düşüşlerden kaynaklanan zararının bugüne kadar karşılanmadığını, bu meslek grubunun enflasyondan dolayı bile ciddi anlamda zarara uğradığını belirtti.
     Gelinen noktada gerek eczacıların devletin yaptığı düzenlemelerden dolayı uğradığı zararlar, gerekse ekonominin kuralları göz önünde bulundurulduğunda, ilaç ve eczacılık hizmetinin sürdürülebilir olmaktan hızla uzaklaştığını kaydeden Saydan, TEİSin yaptığı ankete göre, eczacıların son yıllarda yaşanan değişim sürecinden oldukça mutsuz olduğunu ileri sürdü.
     Ankete katılanların yüzde 73ünün halinden hiç memnun olmadığını, hatta yüzde 23ünün iş değişikliği yapmayı bile düşündüğünü ifade eden Saydan, Eczacılar adeta bir Survivor Adasına düşmüş. Halk sağlığının korunmasının ancak ilaç ve eczacılık hizmetinin kesintisiz devamı ile mümkün olduğunu yetkililer asla unutmamalıdır görüşünü savundu.
     Saydan, eczacıların uğradığı zararların karşılanması yönünde yapılan düzenlemelerin uygulanmasının sağlanmasını istedi.
    
     -BESten performans sistemine eleştiri-
    
     Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, kamusal hizmetlerin ticarileştirmesinin kamudan hizmet alan kesimleri olumsuz yönde etkilediğini savunarak, kamuda verimliliği artırma bahanesiyle esnek, kuralsız ve performansa dayalı ücretlendirme ve çalışmanın asıl kılınmak istendiğini ileri sürdü.
     Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünce, iş ve meslek danışmanlarının performanslarını ölçmek için sistem kurulduğunu ve iş aramaya gelenlerin danışmanların çalışmasını çok iyi, iyi, işlem yavaş, davranış kötü, kötü, çok kötü yazan tuşlara basarak değerlendirdiğini anlattı.
     İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile iki gün önce bir araya geldiklerini ve uygulamadan vazgeçilmesini istediklerini aktaran Kesik, performansa dayalı değerlendirme sonuçlarının ödül ve ceza sistemini beraberinde getireceğini söyledi.
     Kesik, İŞKURda yaşanan sıkıntılara dikkati çekmek için 27 Şubatta Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi.
    
     -Futbol-Sen-
    
     Futbol-Sen Genel Başkanı Rahim Zafer, yaptığı açıklamada, Fenerbahçenin uluslararası futbol deneyimine sahip bir takım olduğunu, bundan önce önemli başarılara imza attığını ve oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 3. Turunda da başarılı olacağına inandığını belirtti.
     Türk futbolunun uluslararası arenada gösterdiği başarıların yarınki maçla da devam edeceğini ifade eden Zafer, yarın Fenerbahçe ile Bate Borisov arasında oynanacak UEFA Kupası eleme maçı öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübüne başarılar diledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Sendikalardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER