Şerafettin Elçinin vefatı

Şerafettin Elçinin vefatı -Elçinin cenazesi memleketi Şırnakın Cizre ilçesinde toprağa verildi -BDP Genel Başkanı Demirtaş: Bize bıraktığı en büyük miras barışa ve kardeşliğe olan inancıdır. Bize düşen onun bıraktığı


ŞIRNAK (A.A) - Önceki gün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçinin cenazesi, Cizre Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
     Ulucamideki cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarında Asri Mezarlığa kadar taşınan Elçinin cenazesi, burada dualar eşliğinde toprağa verildi.
     Yoğun katılım nedeniyle cenazenin Ulucamiye ve Asri Mezarlığa getirilişi sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.
     BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cenazenin defnedilmesinin ardından mezarlıkta yaptığı konuşmada, Türkiyenin değerli bir siyasetçisini uğurladıklarını söyledi.
     Elçinin yaşamının acılarla geçtiğini ancak hep barış ve kardeşlik için çabaladığını ifade eden Demirtaş, Bize bıraktığı en büyük miras barışa ve kardeşliğe olan inancıdır. Bize düşen onun bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Bugün yoğun kalabalığın verdiği mesaj onun, uğruna mücadele ettiği değerlerin en büyük kanıtıdır. Yeni Kürt siyasetçileri olarak ondan çok şey öğrendik dedi.
     Cizrede Elçiyi son yolculuğuna uğurlamak isteyen lokanta ve ekmek fırınları işletenler dışında esnaf iş yerlerini açmadı.
     Cenazenin ilçeye girişi sırasında konvoydaki bazı araçların karıştığı kazada hafif yaralanan 4 kişi, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.
     Bu arada cenazenin defnedilmesi sırasında Nusaybin Caddesinde yasa dışı gösteri yapan bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle mezarlığa yayılan gazdan cenazeyi uğurlayanlar da etkilendi.
     Elçiyi son yolculuğuna, Iraktan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzaniyi temsilen kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğini temsilen Azat Cundi, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDPli milletvekilleri, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Elçinin damadı Mustafa Denizli, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve kalabalık bir kitle uğurladı.
     Öte yandan cenazenin Ulucamiye getirilişi sırasında tabutun üzerinde bırakılan ancak namaz esnasında kaldırılan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimini simgeleyen bayrak, cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tekrar tabutun üzerine konulduğu dikkati çekti.
    
     Muhabir: Abidin Yel-İbrahim Yakut-Özgür Ayaydın/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şerafettin Elçinin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER