Sevilay öğretmenin ailesine yardım kampanyası başlatıldı

Sevilay öğretmenin ailesine yardım kampanyası başlatıldı -İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukanın ailesi için yardım kampanyası başlattı -Kampanyadan toplanan parayla,


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - İzmirde öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanın ailesi için yardım kampanyası başlatıldı.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Durukanın banka kredisi kullanarak ev aldığını, ancak vefatından sonra borcun tek maaşla ailesini geçindirmek zorunda kalan eşine kaldığını öğrendiklerini belirtti.
     Eş Hüseyin Durukanın yükünü azaltmak amacıyla yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini kaydeden Bardakcı, Borcun tek maaşla ödenecek olması zor bir süreç olacak diye düşündük. Sayın valimizle konuyu paylaştık ve il genelindeki eğitimci arkadaşların destek olmaları için çalışma içine girdik dedi.
     İzmirde yaklaşık 36 bin öğretmenin bulunduğunu, öğretmenlerin, memurların gönüllülük esasıyla bir kereye mahsus yardımda bulunmasını beklediklerini ifade eden Bardakcı, Yardım kampanyamızda miktar olarak belirlediğimiz bir hedef yok, artık ne kadar destek toplanırsa şeklinde konuştu.
     Bardakcı, Durukanın ilkokul ve lise öğrencisi iki çocuğunun eğitimi için de her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi.
    
     -Talebimiz olmadı-
    
     Rabia Sevilay Durukanın ablası Serpil İlkgül de kredi borcuyla ilgili kimseden herhangi bir talepleri olmadığını ancak kardeşinin öğretmen arkadaşlarının duyarlı davrandığını anlattı.
     Daha önce evle ilgili konunun kamuoyunda farklı algılandığını, borcun ödenmesi için yardım talebinde bulundukları şeklinde yorumların yapıldığını dile getiren İlkgül, bu yorumlara çok üzüldüklerini ifade etti.
     İlkgül, böyle bir düşüncelerinin asla olmadığını vurgulayarak, Kardeşimizin borcu borç, ödeyemeyiz diye ajitasyon yapmıyoruz. Keşke kardeşim ölmeseydi de 140 bin lira değil, 240 bin lira borcumuz olsaydı. Kampanyaya ön ayak olanlara teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz mesleki dayanışma örneği göstermişler. Eşi böyle bir destek gelirse o çocuklarımındır, paranın yönetimini dahi almam diyor. Sevilayın üzerinden bir şeyler kazanıyor görüntüsü onu çok üzer. Sağlık problemi ilerledi zaten. Sevilayı tanıyan, tanımayan tüm öğretmenler kenetlendi, bu kampanya onun örneğidir ifadesini kullandı.
     Karabağlar ilçesi Eski İzmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulunda, 26 Eylülde, 8. sınıf öğrencisi H.K, öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, öğrenci tutuklanmıştı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sevilay öğretmenin ailesine yardım kampanyası başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER