Seyfe Gölü Kuş Cennetini takvimle tanıtıyorlar

Seyfe Gölü Kuş Cennetini takvimle tanıtıyorlar -SEYGED Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Gölü Kuş Cennetini tanıtmak için gölün ve kuşların fotoğraflarının yer aldığı 3 bin adet takvim yaptırdı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirin Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti, takvimlerle Türkiyeye tanıtılıyor.
     Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, Seyfe Gölü Kuş Cennetini tanıtmak amacıyla gölün ve kuşların fotoğraflarının bulunduğu 3 bin adet takvim yaptırdı.
     Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı zamanda amatör fotoğrafçı olduğunu belirterek, Seyfe Gölü Kuş Cennetinde 2008 yılından buyana çektiği fotoğrafların yer aldığı masa takvimlerini tüm Türkiyedeki çeşitli kişi ve kurumlara ücretsiz olarak göndermeye başladığını söyledi.
     Kuş Cenneti ile ilgili olarak daha önce de takvim yaptırdığını dile getiren Çetiner, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012den sonda 2013 yılı için de masa takvim yaptık. Aslında birazda zorlanıyorum. Çünkü insanlar gün geçtikçe daha güzel fotoğraflar, daha güzel kareler istiyor. Dolayısıyla Seyfenin güzelliklerini bu şekilde yansıtmaya çalışıyoruz dedi.
     İnsanların bunu takvim olarak değil de, fotoğraf güzelliği olarak sakladıklarını belirten Çetiner, şunları kaydetti:
     Kırşehirden, Türkiyenin bir çok yerinden, hatta ülke dışından telefonla arayıp takvimimiz nerede kaldı diye arayanlar oluyor. Bu aldığım kuvvet sadece onların bana verdiği manevi destekten ileri geliyor. Seyfe köyünden doğmuş büyümüş ve o gölün eski güzelliklerini bilen birisi olarak söylüyorum ki, göl yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başladı. Bu güzellikleri dostlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Takvime ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.
     Bu takvimlerinden 3 bin adet yaptırdığını belirten Ömer Çetiner, Kırşehirdeki kurum ve kuruşlarının masalarının yüzde 80inde bu takvimden var. İl dışında da takvimler masaları süslüyor. Seyfenin güzelliğini herkese göstermeye çalışıyoruz. Yoğun talep olmasından dolayı 2 bin adet daha yaptırmayı düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Seyfe Gölü Kuş Cennetini takvimle tanıtıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER