Seyhanda altyapı çalışmaları devam ediyor

Seyhanda altyapı çalışmaları devam ediyor


ADANA (A.A) - Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışması dolayısıyla altyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Barış ve İsmet Paşa Mahallelerinde sürdürülen Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesinin altyapı hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti.
     Önümüzdeki günlerde düzenlenecek temel atma töreniyle depreme dayanıklı binlerce yeni konutun yapımına başlanacağını kaydeden Öztürk, 7 Mayısta yapılan ihalenin ardından gerekli yasal prosedür ve teknik hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
     İhaleyi kazanan firmanın bir yandan inşaatların yapılacağı bölgede şantiyesini kurduğunu, bir yandan da yeni binaların yükseleceği noktalarda temel için gerekli kazılara başladığını vurgulayan Öztürk, Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Barış ve İsmet Paşa Mahallelerinde 32 hektar alanı kapsamaktadır. Kıyıboyu Caddesine cepheli alanda iki etapta toplam 2 bin 610 konut inşa edilmesi planlanmıştır. Yeni yerleşim alanında alış veriş merkezi, kafe, restoran, çarşı, cami, market ve sosyal tesisler bulunacaktır. Alanda 5 tip konut bloğu inşa edilecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Seyhanda altyapı çalışmaları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER