Seyitömer Termik Santrali özelleştirilecek

Seyitömer Termik Santrali özelleştirilecek -Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca yapılacak ihalede, bütün halinde özelleştirilecek Seyitömer Termik Santrali için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi, 20 Aralık 2012 olarak belirlendi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada bulunan Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi, 20 Aralık 2012 olarak belirlendi.
     Resmi Gazetede yayımlanan duyuruya göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Elektrik Üretim A.Şye (EÜAŞ) ait Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazlar ve Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar varlık satışı, 2594, 31743 ve 200702650 numaralı ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları işletme hakkı verilmesi yöntemiyle bütün halinde özelleştirilecek.
     Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca yapılacak ihalede, bütün halinde özelleştirilecek Seyitömer Termik Santrali için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi, 20 Aralık 2012 olarak tespit edildi.
     İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca, gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhaleye yalnızca tüzel kişilerle ortak girişim grupları katılabilecek.
     Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecek. İhaleye katılabilmek için gizlilik taahhütnamesinin imzalanması, santral hakkında hazırlanan ihale şartnamesiyle tanıtım dokümanının alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunlu olacak.
     Ortak girişim grubu üyelerinden birinin ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı alması yeterli olmakla birlikte ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir gizlilik taahhütnamesi imzalaması gerekecek.
    
     -Şartame ve tanıtım dokümanı bedeli 20 bin lira-
    
     İhale konusu Seyitömer Termik Santrali için ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı alacak tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanını İdareden Alındı Belgesi karşılığında temin edebilmesi için gizlilik taahhütnamesini imzalayarak İdareye teslim etmesi isteniyor.
     Şartname ve tanıtım dokümanı bedeli olarak 20 bin liranın, ilgili hesaplardan birine yatırıldığına dair banka dekontu, İdareye teslim edilecek. Yatırılan bedel, hiçbir surette iade edilmeyecek.
     Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi imzalamak üzere davet edilecek teklif sahibi tarafından, İdarece belirlenecek süre içinde Seyitömer Termik Santrali için 30 milyon dolar ek geçici teminat verilmesi gerekecek.
     Katılımcılar, ön yeterlilik ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini, İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp en geç 20 Aralık 2012 tarihi saat 17.00ye kadar İdarenin ilgili adresine elden teslim edecek.
     Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdareye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacak.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Seyitömer Termik Santrali özelleştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER