SEYMER ile 44 girişimci kendi işyerini

SEYMER ile 44 girişimci kendi işyerini kurdu


ADANA (A.A) - Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezlerinin (SEYMER), KOSGEB işbirliğiyle açtığı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 44 kursiyer hazırladıkları iş planı çerçevesinde 27 bin liradan başlayan hibe kredilerini alıp kendi işyerlerini kurdu.
     Seyhan Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Azim Öztürk, makamında düzenlenen törende, dünyanın en başarılı iş adamlarının biyografilerine bakıldığında hepsinin ortak özelliğinin girişimci olmaları olduğunu belirtti.
     Bir eğitimci olarak tüm öğrencilere ilk dersinde başarı prensibi anlattığını vurgulayan Öztürk, Benim nazarımda başarılı öğrenci tüm derslerden en yüksek puanı alan kişi değildir. Başarılı öğrenci okulunda ve özel yaşantısında girişimci ruhuyla sosyal aktivitelere en çok iştirak eden kişidir ifadelerini kullandı.
     KOSGEB Adana Bölge Temsilcisi Hamit Sucu da özellikle Adanada temel sıkıntılardan birinin işsizlik olduğunu, SEYMER ile işbirliğinde açtıkları kursları tamamlayan kişilerin yalnızca işsizlik problemini aşmış kişiler değil, yanlarında işçi çalıştırarak istihdam oluşturacak girişimciler haline geldiğini vurguladı.
     Sucu, 2011 yılında kursları tamamlayıp iş planı kabul edildikten sonra hibe kredi alan 136 girişimcinin 600 kişiye istihdam sağladığını belirterek, Sayın Belediye Başkanımız Azim Öztürk ile birlikte KOSGEBin diğer destek programlarıyla toplamda bin kişilik istihdam sağladık. Bu kurslarımızla insanların hayat standartlarını arttırıyoruz. Bu vesileyle Sayın Belediye Başkanımıza kurumumuzla işbirliği yaptığı için bir kez daha teşekkür ediyorum şeklinde açıklamada bulundu.
     Genç girişimcilerin sertifikaları Belediye Başkanı Öztürk, KOSGEB Bölge Temsilcisi Sucu, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ve SEYMER Koordinatörü Nurten İrday tarafından verildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber SEYMER ile 44 girişimci kendi işyerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER