Sıcak havaya aldırmadan, sıcak çermikte şifa

Sıcak havaya aldırmadan, sıcak çermikte şifa arıyorlar -Suşehri ilçesinde bazı vatandaşlar, sıcak havaya aldırmadan su sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu kaplıcada şifa arıyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde sıcak havaya aldırmayan vatandaşlar, su sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu kaplıcada şifa arıyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçeye 11 kilometre mesafedeki Çamlıgöze Barajı Hidroelektrik Santrali yakınında bulunan Akçaağıl çermiğinde vatandaşlar, sıcak havaya aldırmadan hastalıkları için şifa arıyor.
     Kaplıcada şifa arayan Cemal Şimşek, çermiğin Suşehri ve bölge halkı açısından bulunmaz bir yer olduğunu söyleyerek, Dışarısı çok sıcak ama suyun doğal sıcaklığından dışarıdaki sıcaklığı hiç hissetmiyoruz. Burasının modern bir çermik olarak yapılmasını istiyoruz dedi.
     Akçaağıl köyü sakinlerinden Fatih Akyol da kaplıca suyunun, romatizma, eklem ağrıları, egzama, mantar ve buna benzer birçok hastalığa iyi geldiğini, talebin çok olduğunu ancak tesisteki havuzların küçük olması nedeniyle talebe karşılık veremediklerini aktardı.
     İngiltereden Türkiyeye tatile gelen Caner Şahin ise İngilterede sıcak su kaplıcası olmadığını, ayağındaki ağrı nedeniyle kaplıcaya geldiğini belirtti.
     Antalyadan tatil için memleketine gelen Musa Şencan de şunları kaydetti:
     Her yıl tatilimi memleketimde geçiriyorum. Her tatilde ise mutlaka bu çermiğe geliyorum. Çocukluk dönemimde burasının her tarafı açıktı. Şimdi etrafı kapatılmış ama yeterli değil. Buraya daha modern tesisler yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu suyun şifalı odluğunu hepimiz biliyoruz. Eşim bundan 5 yıl önce bel ağrısı çekiyordu. Bu çermiğe geldikten sonra bel ağrıları geçti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sıcak havaya aldırmadan, sıcak çermikte şifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER