SİDER 2. Başkanı Kalkan:

SİDER 2. Başkanı Kalkan: Bu tarihi sürece hepimiz sahip çıkmalıyız


ŞIRNAK (A.A) - Silopi İthalat-İhracat ve Sınır Ticareti Derneği (SİDER) 2. Başkanı Avukat İhsan Kalkan, çözüm sürecine ilişkin olarak Bu tarihi sürece hepimiz sahip çıkmalıyız dedi.
     Kalkan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine sivil toplum kuruluşlarının vereceği desteğin çok önemli olduğunu söyledi.
     Her savaşın bir sonu olduğunu dile getiren Kalkan, Toplumun beklentisi bir an önce görüşmelerin olumlu bir şeklide sonuçlandırılarak, Kürt sorununun sorun olmaktan çıkartılıp, barışın bir an önce hakim olmasıdır diye konuştu.
     Kalkan, yapılan müzakereleri çok önemsediklerini, sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için sivil toplum örgütlerine çok önemli görevler düştüğünü ve bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, Toplumun en önemli dinamikleri olan sivil toplum örgütlerinin bu konuda sessiz kalması düşünülemez. Gerekirse her sivil toplum örgütü, konuyla ilgili çalışmalarını ve projelerini kamuoyuyla paylaşmalıdır dedi.
     Kürt sorununa kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini ifade eden Kalkan, şunları söyledi: Batıda yer alan sivil toplum örgütlerinin daha çok inisiyatif alarak, Kürt sorunun barışçıl çözümü noktasında toplum bazında öncü çalışmalar yapabileceğini, bu konuda kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Tarih hepimize ortak sorumlulukla hareket etme görevi vermiştir. Bu süreç, hepimize Kürt sorunun barışçıl çözümü yönünde tarihi birer sorumluluk yüklemektedir. Olaya bir ayrışma şeklinde değil, hak ve özgürlükler çerçevesinde bakılmasını istiyoruz. Bu tarihi sürece hepimiz sahip çıkmalıyız. Atılacak her adım bizi barışa daha da çok yaklaştıracaktır. Bu nedenle müzakereler, tüm provokatif yaklaşımlara rağmen kesintisiz bir şekilde sürmelidir. Sivil toplum örgütlerinin de şüphesiz bu sürece güçlü desteklerinin ve katılımlarının sağlanması gerekir. Umarım bu süreç hiçbir şekilde heba olmadan, hepimizin özlemi olan barış ülkemizin her tarafına hakim olur.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber SİDER 2. Başkanı Kalkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER