Siirtte 32 köyün muhtarından AK Parti

Siirtte 32 köyün muhtarından AK Parti İl Başkanı İlbaşa ziyaret -Eğlence Köyü Muhtarı Olgaç: Köy yollarımız Ilısu Barajı sahasında kalacağından 180 kilometre yol yerine 18 kilometrelik alternatif yol yapılabilir (Fotoğrafl


SİİRT (A.A) - Eruh ilçesindeki 32 köyün muhtarı köy yollarının Ilısu Barajı sahası altında kalacağını gerekçe göstererek seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğana duyurmak için AK Parti İl Başkanı Ali İlbaşı ziyaret etti.
     Ziyarette muhtarlar adına söz alan Eğlence Köyü Muhtarı Abdurrahman Olgaç, Eruh ilçesine bağlı 32 köy yolunun Ilısu Baraj sahası altında kalacağını ifade ederek, yaklaşık on bin nüfusa sahip köylerde çok verimli toprakların olduğunu, yalnız il merkezinin değil çevre il ve ilçelerin de sebze ve meyvesinin bu köylerden sağlandığını söyledi.
     Olgaç, planlamada bu köylere yeni yol ön görülmediğini ileri sürerek, Bu köylere ulaşım önce Eruh ilçesi, ardından da buradaki köy yolları üzerinden yapılması istenmektedir. Bu yolun uzunluğu ise 180 kilometreye ulaşıyor. Oysa baraj gölü çevresinden getirilecek bir yol ile köyler kent merkezine bağlanabilir. Bu yolun uzunluğu ise yalnızca 18 kilometre olacaktır. Köy yollarımız Ilısu Barajı sahasında kalacağından 180 kilometre yol yerine 18 kilometrelik alternatif yol yapılabilir. Aksi halde bu köylerin hepsi boşalacak. Hangi köylü ürününü 180 kilometrelik yoldan il merkezine götürebilir. Bu yolun yapılması halinde 32 köyün yanı sıra Mardine bağlı birçok köyün de Siirt ile bağlantısı daha da kısalacak ve ekonomik anlamda bağlar da güçlenecektir diye konuştu.
     Olgaç, ziyarette ayrıca hazırladıkları bir mektubu da Başbakan Erdoğana iletmesi için İlbaşa verdiklerini ifade ederek, il başkanından muhtarları temsillen bir heyeti Başkan Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştürmesini istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte 32 köyün muhtarından AK Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER