Siirt Belediye Başkanı Sadak:

Siirt Belediye Başkanı Sadak: 2013 yılındaki en büyük hedefimiz ve projemiz toplumsal barıştır


SİİRT (A.A) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 2013 yılında en büyük hedeflerinin ve projelerinin toplumsal barış olduğunu söyledi.
     Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ilk oturumunda konuşan Sadak, Kürt sorunun çözümünde yıllardır uygulanan yanlış yöntemlerle Türkiyede ve bölgede çok büyük acıların yaşandığını, bu acıların bir daha yaşanmaması için herkesin içinde bulunduğu ortamda üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti.
     Çözüm sürecinin toplum tarafından büyük bir destek gördüğünü, ancak çatışmalardan rant ve çıkar elde eden gurupların sürece yönelik açıklamalarının dikkate değer olmadığını ifade eden Sadak, şöyle dedi:
     Bu anlamda son 30 yıllık süreçte acı çeken her ailenin, her insanın ve yüreği yanan annelere hiçbir ayırım yapılmadan hürmet edilmesi ve saygı duyulması gerekir. 2009 Yerel seçimleri ardından göreve geldikleri gün itibariyle Siirtte bulunan Türk, Kürt ve Arap halklarının dilini ve kültürlerini yaşatabilmeleri için belediye olarak 3 dilli yaşama her türlü kolaylığı sağladık. Başta yerel, resmi ve dini bayramlar olmak üzere tüm önemli günlerde şehir merkezine üç dilde kutlama pankartları astık. Kent girişlerine 3 dilde Şehrimize Hoş Geldiniz yazılı levhaları astık. Yaptığımız bu çalışmaya başta tepki gösterenler son günlerde 3 dile kitap ve pankartlar hazırladı, bunun bizim için mutluluk verici ve güzel gelişmelerdir. Bu anlamda emek sarf eden Siirt Valisi Sayın Ahmet Aydına teşekkür ediyoruz. Toplumsal barışı istemeyen kesimlere herkesin karşı çıkması gerekir. Belediye olarak 2013 yılındaki en büyük hedefimiz ve projemiz toplumsal barıştır.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirt Belediye Başkanı Sadak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER