Siirt Valisi Aydından iş adamlarına Irakın

Siirt Valisi Aydından iş adamlarına Irakın kuzeyine yatırım çağrısı


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, iş adamlarına Irakın kuzeyine yatırım çağrısında bulundu.
     Vali Aydın yaptığı açıklamada, Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) Irakın kuzeyine gezi düzenlediği belirterek, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnaktan ticaret ve sanayi odası temsilcileri ve iş adamları ile Duhok, Erbil ve Süleymaniye de incelemelerde bulunduklarını bildirdi.
     Gezi kapsamında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (İKBY) Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ile bu illerin ticaret ve sanayi odası yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Vali Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Irakın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz gezi çok verimli geçti. Burada ülkemiz insanlarına ve ürünlerimize büyük bir hayranlık var. İnsanımıza inanıyorlar. Çok sayıda Türk firmasının burada faaliyet gösterdiğini görmek bizi mutlu etti. Ülke ve Siirt olarak bu pazardan daha büyük bir pay alabileceğimize inanıyorum. Bunu görüşmelerimiz esnasında da gördük. İnceleme ve görüşme yaptığımız illerin ticaret ve sanayi odaları ile protokol imzaladık. Bu protokoller kapsamında ülkemizden gidecek iş adamlarına gereken kolaylık gösterilecektir. Irakın kuzeyi yatırıma ve yatırımcıya açık bir bölge. Buradaki insanlar, Türkiye hayranı, ve ülkemizi seviyorlar. Bölgemizdeki iş adamları ve sanayicilerimizle yaptığımız çalışma ziyareti ticaret ve dostluğumuzu daha da pekiştirdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Valisi Aydından iş adamlarına Irakın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER