Siirt Valisi Aydın:

Siirt Valisi Aydın: "Siirtte 1 milyar 167 milyon lira bütçeli 191 proje uygulanıyor. Çözüm süreci ile yatırımlar daha da hızlanacak"


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Siirtte 1 milyar 167 milyon lira bütçeli 191 proje uygulanıyor. Çözüm süreci ile yatırımlar daha da hızlanacak" dedi.
     Vali Aydın, Kültür Merkezinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, barış süreciyle yatırımların hızlanacağını söyledi.
     Artık güzel bir hava olduğunu, çözüm süreciyle yatırımların zamanında ve doğru bir şekilde yürütülmemesi için bir neden kalmadığını ifade eden Aydın, şöyle dedi:
     "Daha önce birçok kez müteahhitler güvenlik gerekçesini öne sürüyordu. Bu nedenle bazı işler aksıyordu. Artık böyle bir durum kalmadı. Sizden yatırımların hızlandırılmasını istiyorum. Siirtte 1 milyar 167 milyon lira bütçeli 191 proje uygulanıyor. Çözüm süreci ile yatırımlar daha da hızlanacak. 191 projeden 10u tamamlandı, 106sı devam ediyor, 39u ihale aşamasında, 36sına da çeşitli nedenlerle başlanamadı. Ülkede başlanan çözüm süreci, bölgede sağlanan huzur ortamıyla çalışma şartlarımız daha da uygun hale geldi. Bu vesile ile tüm arkadaşlarımdan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürmek amacıyla gayretlerini artırmalarını bekliyorum."
     Vali Aydın, 2013 yılı sonu itibariyle yeni Eruh yolunun hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
     Üniversiteden katılımın olmadığını gören Vali Aydın, bir toplantı için Antalyada bulunan Rektör Prof. Dr. Murat Ermanı arayarak toplantıda temsil edilmelerini istedi.
     Daha sonra yatırımcı kuruluş bölge ve il müdürleri yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
     Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü adına söz alan Murat Altunkaya, bölge genelinde 7 sondaj yaptıklarını, Kozluk ve Kurtalanda sevindirici sonuçlar aldıklarını söyledi.
     Altunkaya, "Kozlukun iki, Kurtalanın da 18 kilometre uzağındaki Kapıkaya 2 kuyusunda petrol bulduk. İnşallah bir haftaya kadar üretime alacağız. Tatmin edici miktarlarda petrol mevcut. Sevindirici bir durum" dedi.
     Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Günç ise, Ilısu Barajı Gölü altında kalacak olan tarihi nitelikteki köprülerin su altında korunması için bir proje hazırladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Valisi Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER