Şilede batan gemi

Şilede batan gemi -Bot personeli Mehmet Gençin cenazesi, memleketi Giresunun Görele ilçesinde toprağa verildi


GİRESUN (A.A) - Şile açıklarında batan yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun personeli Mehmet Gençin (47) cenazesi, memleketi Giresunun Görele ilçesinde toprağa verildi.
     Gençin cenazesi İstanbuldan kara yoluyla memleketi Görele ilçesine bağlı Şalaklı köyündeki baba ocağına getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Gençin ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü.
     Daha sonra Gençin naaşı, Şalaklı Köyü Camisinde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
     Cenazenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Gençin yeğeni Özkan Öztürk, Salı günü İstanbula döneceklerini ve olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
     Dayısı Gençin izinli olduğu halde göreve çağrıldığını iddia eden Öztürk, şunları söyledi:
     Dayım olayın olduğu gün izinliydi ve o günü ailesiyle geçirecekti. Yoğun telefon baskılarına dayanamayıp, ailesiyle helalleşip ve abdestini alıp göreve gitmiştir ve bu talihsiz olay meydana gelmiştir. 11 gündür kıyı emniyetinden, çalıştığı müsteşarlıktan, yetkililerden ailesini ne ziyaret eden oldu, ne de telefon açıp taziyede bulunan oldu. Dayımların hangi baskıyla denize çıktıklarını görenler ve şahitler var. İstanbula döndüğümüzde konuyla ilgili olarak bütün yasal haklarımızı kullanacağız.
     Gençin cenaze törenine, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Giresun İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel ve vatandaşlar katıldı.
     Cenazeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da çelenk gönderdi.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara / Dilek Sezen
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER