Silifkede Kurban Bayramı tedbirleri

Silifkede Kurban Bayramı tedbirleri


MERSİN (A.A) - Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kurban bayramı öncesi kent yaşamını kolaylaştırma konusunda alınması gereken önlem ve tedbirlerin alındığını belirtti.
     Başkan Öngel, yaptığı yazılı açıklamada, kurban satışları için Pazarkaşı Mahallesinde belediye tarafından yaptırılan canlı hayvan pazarının açık tutulduğunu, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu kurban bayramında da kentin diğer yerlerinde canlı hayvan satışlarına müsaade edilmeyeceğini bildirdi.
     Bayram süresince kurban kesimlerinin belediye mezbahası ve belirlenen alanlarda yapılacağını ifade eden Öngel, şöyle devam etti:
     Belirlenen yerlerin dışında, cadde ve sokak aralarında, kaldırımlarda, umuma açık park ve bahçelerde kesime müsaade edilmeyecektir. Belediyemiz tarafından belirlenen yerlerde vatandaşlarımızın sıhhi bir şekilde kesim yapmaları için önlemler alınmış olup, sertifikasız kasaplara kesim yaptırılmayacaktır. Kurban kesim yerlerinde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların kesimi için her türlü hazırlıklarımız tamamlanmaktadır.
     Kurban kesim fiyatını büyükbaş hayvanlar için 150 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 25 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Öngel, bayram namazı sonrasında tüm kesim yerlerinde zabıta ekipleri tarafından kontroller yapılacağını, alınan tedbirlere uymayanlara ve kurban kesim fiyatları haricinde ücret almaya çalışanların tespiti halinde yasal işlemler yapılacağı kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede Kurban Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER