Silifke Kalesinde kazı çalışmaları

Silifke Kalesinde kazı çalışmaları -Mersinin Silifke ilçesindeki kalede, Evliya Çelebinin Seyahatnamede belirttiği dokuların ortaya çıkarılması hedefleniyor


MERSİN (A.A) - Mersinin Silifke ilçesindeki kalede yürütülen kazılarda, Evliya Çelebinin Seyahatnamede belirttiği dokuların ortaya çıkarılması hedefleniyor.
     Silifke Kalesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Boranın başkanlığındaki 48 kişilik heyet tarafından yürütülüyor.
     Çalışmaların yanı sıra kazılar hakkında bilgilendirme toplantıları da düzenleniyor. Bu kapsamda, kazı heyeti üyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. İshak Kozak tarafından organize edilen toplantıların ilkine, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı. Silifke Kalesinde gerçekleştirilen toplantıda, kazı başkanı Doç. Dr. Boranın verdiği bilginin ardından katılımcılara kazı alanı gezdirildi.
     Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Kozak, kazı heyeti tarafından yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu doğru ve sürekli bilgilendirmek amacıyla başlatılan toplantıların süreceğini söyledi.
     Kazıların Ekim ayı ortalarına kadar devam edeceğini ifade eden Kozak, şunları kaydetti:
     Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde 17. yüzyılda Silifke Kalesinin 23 burcu olduğu, içinde bir cami ve 60 ev bulunduğu belirtiliyor. Ancak burçların bir kısmı ve kale içi tümden yıkık durumda. Şu anda görülebilen burç sayısı sadece 10. Yapılacak kazılarda Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde belirttiği dokuların ortaya çıkarılması hedefleniyor. Bu da çalışmaların uzun yıllar sürebileceğini gösteriyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Silifke Kalesinde kazı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER