Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesinde

Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesinde yangın tatbikatı


MERSİN (A.A) - Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesi Sivil Savunma Kulübü, Silifke İtfaiyesinin katkılarıyla yangın tatbikatı düzenledi.
     Ders sırasında çalan yangın alarmıyla sınıflarını boşaltan öğrenciler, okulun bahçesinde toplandı. 600 öğrencinin alarmla birlikte okulu boşaltması ise 54 saniye sürdü. Tatbikatta okulun 3. katında, mahsur kalan kişi itfaiye sepetine alınarak kurtarıldı.
     Öğretmenlerin kontrolünde okul bahçesinde yakılan ateşin çevresinde toplanan öğrenciler, yangın söndürülürken itfaiye erlerini dikkatle izledi. Yangın söndürme cihazı dolum işleri yapan Soner Baki, yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve yangın söndürülürken dikkat edilecek konularda öğrencilere bilgi verdi.
     Silifke İtfaiye Çavuşu Nihat Günay, itfaiye eri Numan Ünal ve Ali Yönet, okul bahçesinde tüp yangınlarına karşı neler yapılması gerektiğini anlattı.
     Günay, yanan bir tüpü su dolu bir kovayla söndürürken, öğrencileri yangın anında panik yapmamaları konusunda uyardı.
     110 İtfaiye telefonlarının boş yere meşgul edilmemesi gerektiğini ifade eden Günay, Bir ev yangını 3 dakikada başlar, 4. dakikadan sonra her yeri sarabilir. Bu nedenle 110 itfaiye telefonlarını kimse meşgul etmesin. Bir yangına ne kadar kısa sürede müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülmüş olur dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER