Silopide kapalı böbrek ameliyatı

Silopide kapalı böbrek ameliyatı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Devlet Hastanesinde ilk kez kapalı böbrek ameliyatı yapıldı.
     Bir süre önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle Silopi Devlet Hastanesine kaldırılan 30 yaşındaki Berna Oktay, burada ilk defa gerçekleştirilen kapalı böbrek ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.
     Ameliyatı yapan Dr. Cem Özlik, hasta Oktayın sağ böbreğinde taşa bağlı çürüme meydana geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Genellikle bu tür hastaların yan taraflarında ağrıları çok fazla oluyordu. Geçen sene 2 defa ateşli böbrek iltihabı geçirmişti hastamız. Çok fazla enfeksiyonları ve iltihapları oluyor hastamızın. Hastamıza genellikle bu yörelerde açık cerrahi müdahale tercih ediliyor. Ama yeni teknolojinin gelişmesi ile çağımızdaki teknolojinin ilerlemesi ile kapalı şekilde böbrek ameliyatı yaptık. Bu ameliyatımızın avantajı ise dün yapılan bir ameliyat olmasına rağmen hastamızın durumu gayet güzel ve yürüyebiliyor. Açık ameliyatta hasta, hastanemizde 10 gün yatıyordu. Ameliyattan sonra açık cerrahi olduğu için enfeksiyon, kanama ve bakım işleri daha da zorlaşıyordu."
     Berna Oktayın eşi İlhan Oktay da operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür ederek, eşinin durumunun iyi olduğunu söyledi.
     Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Kerem Alptekin de genel sekreterliğinin destekleri ile hastaneye yeni cihazların alındığını dile getirerek, "Bu nedenle artık dışarıya çok fazla hasta sevk edilmiyor. Çok ciddi ameliyatlar hastanemizde başarı ile uygulanmaktadır. Kapalı bir böbrek ameliyatı yapıldı" dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Silopide kapalı böbrek ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER